Τι είναι οι τηλεειδοποιητές (μπίπερ) που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ

Κοινοποίηση:
ti-einai-oi-tileeidopoiites-biper-pou-chrisimopoiei-i-chezbolach

Τι είναι οι τηλεειδοποιητές;
Ένας τηλεειδοποιητής ή «μπιπερ» είναι μια μικρή, φορητή συσκευή επικοινωνίας που λαμβάνει σύντομα μηνύματα, συνήθως αριθμητικά ή αλφαριθμητικά, μέσω σήματος ραδιοσυχνότητας. Οι τηλεειδοποιήσεις χρησιμοποιούνταν ευρέως πριν γίνουν δημοφιλή τα κινητά τηλέφωνα. Ήταν ένα κρίσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ειδικά για επαγγελματίες όπως γιατρούς, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διευθυντές. Τους επέτρεπε να λαμβάνουν σημαντικά μηνύματα, ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πώς λειτουργούν οι τηλεειδοποιητές;
Η λειτουργία ενός τηλεειδοποιητή ήταν απλή αλλά αποτελεσματική. Όταν ένα μήνυμα στάλθεί μέσω ραδιοκυμάτων, η συσκευή ειδοποιεί τον χρήστη με ένα διακριτό ηχητικό σήμα. Αυτή η προτροπή θα απαιτούσε στη συνέχεια από τον χρήστη να εντοπίσει ένα κοντινό δημόσιο ή σταθερό τηλέφωνο για να απαντήσει στο μήνυμα.

Καθώς η τεχνολογία προχωρούσε, οι τηλεειδοποιητές υπέστησαν σημαντικές βελτιώσεις. Τα νεότερα μοντέλα ήταν εξοπλισμένα με μια μικρή οθόνη, που τους επέτρεπε να εμφανίζουν σύντομα μηνύματα απευθείας στη συσκευή.

Ωστόσο, μέχρι τη δεκαετία του 1990, τα κινητά τηλέφωνα άρχισαν να αντικαθιστούν αυτές τις μικρές συσκευές. Η ευκολία των κινητών τηλεφώνων μείωσε γρήγορα τη ζήτηση για τηλεειδοποιητές και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990, τα beepers είχαν ως επί το πλείστον εξαφανιστεί από τη δημόσια χρήση.

Γιατί τα μέλη της Χεζμπολάχ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τηλεειδοποιητές
Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση με στόχο την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ αποκάλυψε ότι οι τηλεειδοποιητές, οι οποίοι πολλοί υπέθεσαν ότι είχαν καταστεί απαρχαιωμένοι, εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούνται από την ομάδα.

Οι τηλεειδοποιητές χρησιμοποιήθηκαν από τους μαχητές της Χεζμπολάχ ως μέσο επικοινωνίας χαμηλής τεχνολογίας για την αποφυγή εντοπισμού τοποθεσίας από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με αναφορές, η υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ, Μοσάντ, τοποθέτησε εκρηκτικά μέσα σε 5.000 τηλεειδοποιητές που εισήγαγε η Χεζμπολάχ μήνες πριν από τις εκρήξεις της Τρίτης.

Η λιβανέζικη πηγή ασφαλείας είπε στο Reuters ότι οι τηλεειδοποιητές προέρχονταν από την Gold Apollo με έδρα την Ταϊβάν, αλλά η εταιρεία είπε σε μια δήλωση ότι δεν κατασκεύασε τις συσκευές. Είπε ότι κατασκευάστηκαν από μια εταιρεία που ονομάζεται BAC, η οποία έχει άδεια χρήσης της επωνυμίας της, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ανώτερη πηγή ασφαλείας του Λιβάνου είπε ότι η ομάδα είχε παραγγείλει 5.000 beepers από την Gold Apollo, τα οποία αρκετές πηγές λένε ότι εισήχθησαν στη χώρα φέτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response