Τι ισχυρίζεται η Ουκρανία για τον έλεγχο στο ρωσικό Κουρσκ

Κοινοποίηση:
oukrania-drone-696x378

Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού, Ολεξάντρ Σίρσκι, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν αποκτήσει τον έλεγχο περίπου 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων της ρωσικής περιοχής Κουρσκ. Αυτή η δήλωση ήρθε ως αποτέλεσμα της αιφνιδιαστικής διασυνοριακής επιχείρησης που πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί, υπογραμμίζοντας την προοδευτική τους στρατηγική στην περιοχή.

 

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δημοσίευσε ένα βίντεο-απόσπασμα της αναφοράς του Σίρσκι μέσω της εφαρμογής Telegram. Σε αυτό το βίντεο, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή για την προετοιμασία ενός «ανθρωπιστικού σχεδίου» για την περιοχή αυτή. Η κίνηση αυτή δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ουκρανική κυβέρνηση τις συνέπειες των στρατιωτικών επιχειρήσεων και την ανάγκη να διαχειριστούν τις ανθρωπιστικές ανάγκες των πολιτών.

Καθώς οι διαδικασίες συνεχίζονται και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, όλοι περιμένουν με αγωνία την αντίδραση από τη ρωσική πλευρά. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και οι διεθνείς παρατηρητές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην περιοχή.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η Ουκλανια μαλλον επιταχυνει το ασχημο τελος της!
    Ετσι μισθοφοροι του κλαΝΑΤΟ? Ουτε ο Θεος δεν θα σας λυπηθει!

  2. ριξε ρε πουτιν βιολογικα οπλα να τελειωνουμε αφου ξυνονται.

Comments are closed.