Τι κάνουν τα αυγά στην καρδιά μας; Η απάντηση του χειρουργού εκπλήσσει

Κοινοποίηση:
ad09151c-dr-jeremy-london-heart-surgeon-95127794

Ο Δρ Τζέρεμι Λόντον, καρδιαγγειακός χειρουργός στη Σαβάνα της Τζόρτζια, έθεσε το ερώτημα «τι κάνουν τα αυγά στην καρδιά μας;» σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο οπαδούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απάντησή του μπορεί να εκπλήξει κάποιους.

Ο γιατρός δήλωσε στο Fox News Digital ότι «Η διαιτητική χοληστερόλη δεν επηρεάζει τη συνολική χοληστερόλη μας τόσο πολύ όσο νομίζουμε». Τα αυγά είναι ένα «θεόσταλτο προϊόν» και «μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης», είπε.

Ένα κανονικό αυγό έχει περίπου 5 έως 6 γραμμάρια πρωτεΐνης – αλλά είναι επίσης «γεμάτο μέταλλα» και «μικροθρεπτικά συστατικά» όπως η βιταμίνη D, η βιταμίνη Β12, το σελήνιο και η χολίνη, σημείωσε ο London.

«Έτσι, έχει πραγματικά επιβεβαιωθεί ότι δεν είναι ο κίνδυνος που είχε αρχικά διακηρυχθεί στις δεκαετίες του ’70 και του ’80», δήλωσε ο London. «Και τώρα πιστεύεται ότι είναι πραγματικά μια πολύ καλή διατροφική πηγή για τα άτομα».

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, με έδρα το Ντάλας του Τέξας, δήλωσε στο Fox News Digital ότι ένα ολόκληρο αυγό την ημέρα μπορεί να συμπεριληφθεί ως μέρος μιας υγιεινής για την καρδιά διατροφής για υγιείς ενήλικες-ενώ δύο αυγά ημερησίως είναι αποδεκτά για υγιείς ηλικιωμένους με φυσιολογική χοληστερόλη.

Στο βίντεό του, ο Λόντον προειδοποίησε ότι είναι «δύσκολο να μελετήσει κανείς ένα μόνο τρόφιμο» και «πραγματικά κρίσιμο να κατανοήσει ολόκληρη τη διατροφή» ενός ατόμου.

Όσον αφορά το είδος των αυγών που καταναλώνονται, ο Λόντον δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχει «κάποιο πλεονέκτημα» στην κατανάλωση των αυγών που παράγονται από κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής.

«Προσωπικά πιστεύω ότι έχει αντίκτυπο», διότι, όπως ακριβώς «είμαστε ό,τι τρώμε», όλα όσα βάζουμε στο στόμα μας είναι τότε τα δομικά στοιχεία για τον εαυτό μας», δήλωσε ο Λόντον. «Το ίδιο ισχύει και για τα κοτόπουλα».

Όσο για το αν ο κρόκος ή το ασπράδι είναι καλύτερο για την καρδιά σας, «το μεγαλύτερο μέρος του διατροφικού οφέλους προέρχεται στην πραγματικότητα από τον κρόκο», δήλωσε το London.

«Θα χρησιμοποιήσω δύο αυγά και στη συνέχεια θα προσθέσω λίγο ασπράδι για να δώσω περισσότερο όγκο και περισσότερη πρωτεΐνη επίσης», δήλωσε ο London.

«Επειδή θέλω τη διατροφική αξία από τον κρόκο, αλλά μου αρέσει να έχω αυτή την πρόσθετη πρωτεΐνη, ακριβώς επειδή στηρίζομαι πολύ στην πρωτεΐνη στην προσωπική μου διατροφή».

Πάνω απ’ όλα, ωστόσο, ο Λόντον τόνισε ότι είναι προσωπική επιλογή το αν θα τρώει κανείς αυγά ή όχι.

Ο Λόντον έκλεισε το βίντεό του με το εξής μήνυμα προς τους ακολούθους του: «Ακούστε το σώμα σας, ακολουθήστε τους βιοδείκτες σας και δημιουργήστε ένα διατροφικό πλάνο που είναι απολύτως σωστό για εσάς».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response