Τι μας λέει η κυρία Κεραμέως; – Υποχρεωτική η μάσκα μέσα στην τάξη, όχι στα διαλείμματα

Κοινοποίηση:
koronoios-keramews-sxoleia-87

Προφανώς στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας θεωρούν ότι μπορούν να αποφασίζουν και να διατάζουν και μετά να προχωρούν σε διευκρινιστικές δηλώσεις.

Το θέμα με τις μάσκες στα σχολεία και στα παιδιά είναι πολύ σοβαρό και ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε νέες διευκρινήσεις για τη χρήση μάσκας στα σχολεία και ενώ χιλιάδες γονείς είναι ήδη στα “κάγκελα” για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς η ασφάλεια των παιδιών τους είναι πάνω απ΄ όλα.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ η κυρία Κεραμέως είπε «η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα». Δηλαδή μας λέει η κυρία Κεραμέως ότι μέσα στην τάξη όπου τα παιδιά διατηρούν αυτονόητα αποστάσεις θα φοράνε μάσκες και στα διαλλείματα όπου παίζουν και έρχονται αναπόφευκτα σε επαφή δεν χρειάζεται να φοράνε. Προφανώς η υπουργός Παιδείας βρίσκεται σε σύγχυση και δεν κατανοεί τους κινδύνους που δημιουργούνται για την υγεία των παιδιών από τη χρήση της μάσκας.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πάρει επίσημα θέση για το θέμα. Τι θα συμβεί άραγε αν αρχίσουμε και έχουμε λιποθυμίες ή πιο σοβαρά περιστατικά στα σχολεία από τη χρήση της μάσκας; Τότε μάλλον θα είναι αργά για δάκρυα και ανακοινώσεις.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη των ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμα τους χωρίς τις μάσκες τους. Επίσης, μάσκα δε θα φοράνε την ώρα της γυμναστικής…

«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά», πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως.

Ακόμα και αν επιβληθεί το μέτρο αυτό που δεν μας λέει η κυρία Κεραμέως είναι ποιος θα καλύψει το κόστος, διότι εδώ μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες που θα πρέπει να προμηθεύονται οι μαθητές, δηλαδή οι γονείς τους. Ωστόσο το θέμα της υγείας και ασφάλειας των μαθητών από τη χρήση μάσκας είναι το πρωτεύον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΜΠΑΖΟΛΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΒΑΛΕ ΜΑΣΚΑ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΑΙΔΟΦΙΛΗ ΒΡΕΦΟΚΤΟΝΑ ΝΑΖΙΣΤΡΙΑ ΕΥΓΟΝΙΚΙΑ

  2. MIAΣΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ + 3 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΛΥΜΑ – ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΝΕΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝ ΤΗΝ ΠΙΑΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΟΛΟ 4.
    ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.
    ΞΕΧΑΣΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ, ΑΥΤΟΣ ΞΕΧΝΟΥΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Comments are closed.