Η μητέρα του είναι 76 ετών με πολλά υποκείμενα νοσήματα, διαβήτη, καρδιολογικά προβλήματα και ο καρδιολόγος της φοβούμενος τις περικαρδίτιδες από το εμβόλιο της συνέστησε να μην το κάνει αλλά να προσέχει.
Μένει με τον 50 χρόνο γιο της που διατηρεί κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά με πράγματα που πουλάει ένα ή και κανένα την ημέρα. Άρα δεν έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο. Όμως επειδή θέλει να προσέχει και έχοντας και την ευπαθή μητέρα του στο σπίτι παίρνει τα μέτρα του. Εμβολιάστηκε μόλις άνοιξε για αυτόν το σύστημα από τους πρώτους και επίσης έχει βάλει εμπόδιο στην εξώπορτα του μαγαζιού του για να μην μπαίνουν μέσα οι πελάτες αλλά να τους εξυπηρετεί στην πόρτα. Επίσης όταν έρχεται σε επαφή με πελάτες είναι πάντα με τη μάσκα του.
Ο ίδιος λέει ότι επειδή φοβάται τον τελευταίο χρόνο μετά το lockdown δεν κάνει τίποτα άλλο από το να πηγαίνει στο μαγαζί του και μετά σπίτι, γιατί φοβάται τον κοροναϊό.
Και ξαφνικά άρχισε να έχει πυρετό. Μέσα Νοεμβρίου. Στην αρχή είχε 38. Ανησύχησε και επειδή σκέφτηκε τον κοροναϊό έτρεξε στο φαρμακείο και έκανε rapid τεστ. Αρνητικό.
Ο πυρετός όμως επέμενε. Έτσι και την επομένη πάει στο φαρμακείο και ξανακάνει τεστ που ήταν πάλι αρνητικό. Όμως άρχισε να έχει αγευσία και κάποιους πονοκεφάλους.
Ο πυρετό 38,5 και έπεφτε με αντιπυρετικά λίγο και ξανά ανέβαινε. Ξαναπάει στο φαρμακείο και το τρίτο rapid ήταν αρνητικό. Όμως αυτή την φορά του λέει ο φαρμακοποιός να πάει να κάνει μοριακό τεστ.
Έτσι και έγινε. Και αυτήν την φορά ήταν Θετικό. Τον πήραν στο τηλέφωνο και του το ανακοίνωσαν από το διαγνωστικό κέντρο. Επίσης του είπαν ότι θα τον πάρουν και από τον ΕΟΔΥ.
Πράγματι λίγες ώρες μετά τον πήραν από την Πολιτική Προστασία. Του εξήγησαν ότι είναι σε καραντίνα και επίσης θα πρέπει να μπουν προληπτικά σε καραντίνα και όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Δηλαδή η μητέρα του.
Ρωτά την κοπέλα που είναι στο τηλέφωνο αν είναι γιατρός. Του απάντησε αρνητικά.
Σε παρακαλώ κοπέλα μου, πες μου, μένω με την μητέρα μου και θα μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι, αλλά δεν έχω κάποιον άλλο να με βοηθήσει, πώς θα μπορέσω να ψωνίσω τα απαραίτητα και για τους δυο μας;
Η κοπέλα του είπε ότι θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από κάποιο γείτονα ή κάποιον φίλο.
Της εξήγησε ότι είναι δύσκολο αλλά της είπε και κάτι ακόμα σοβαρό.
Έχω, της λέει, ένα γερμανικό ποιμενικό στο σπίτι και κάθε μέρα τον κάνω βόλτα μία το πρωί και μία το βράδυ. Τώρα με την καραντίνα τι θα γίνει το ζωντανό; Θα πρέπει να κάνει την ανάγκη του.
Δυστυχώς και γι’αυτό δεν μπορώ να σας βοηθήσω, του λέει. Όμως επειδή επέμενε να βρει λύση, ο 50χρονος, του ζήτησε να περιμένει και ζήτησε βοήθεια από κάποια άλλη κοπέλα στο κέντρο.
Η άλλη ευγενέστατα του λέει:
Κοιτάξτε κανονικά απαγορεύεται να βγείτε έξω αλλά σας συμβουλεύω ώρες που δεν κυκλοφορεί ψυχή στον δρόμο πάρτε τον σκύλο και κάντε τον βόλτα, ή πολύ πρωί πχ 5.00πμ ή αργά το βράδυ 12.00πμ. αλλά με δική σας ευθύνη.
Έτσι λοιπόν και έκανε.
Που κόλλησε; Το πιο πιθανό από την πολυκατοικία που μένει στην Αθήνα, που είχε κολλήσει μια ολόκληρη οικογένεια γονείς και παιδιά.
Τα ψώνια τους, αναγκάστηκε, σπάζοντας την καραντίνα, με μέτρα προστασίας να πάει στο σουπερ μάρκετ να πάρει όσο γίνεται περισσότερα για να περάσουν τις επόμενες ημέρες που θα έμεναν κλεισμένοι σπίτι.
Η μητέρα του με το rapid test βγήκε και εκείνη θετική. Όμως ευτυχώς δεν είχε κανένα σύμπτωμα.
Ο ίδιος έφτασε 39,5 πυρετό. Ο γιατρός από το τηλέφωνο του συνέστησε να πάρει βιταμίνη D και C. O φαρμακοποιός επειδή είχε και κάποια πονάκια στον λαιμό, του έδωσε και στοματικό διάλυμα. Έφτασε το οξύμετρο να δείχνει 92. Ευτυχώς όχι παρατεταμένα. Η κοπέλα από την Πολιτική Προστασία του είχε πει ότι αν φτάσει 92 θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο.
Δεν πήγε αλλά έμεινε στο σπίτι. Και ευτυχώς μετά από 5 με 6 μέρες άρχισε η κατάσταση να βελτιώνεται. Η μητέρα του τελικά παρά τα προβλήματα που είχε και παρόλο που δεν είχε κάνει εμβόλιο δεν εκδήλωσε κανένα σύμπτωμα.
Από την Πολιτική Προστασία δεν τον ξαναπήρε ποτέ κανείς. Ούτε να τον ρωτήσει πώς είναι και τι κάνει με τον κοροναϊό. ΚΑΝΕΙΣ
Σήμερα επέστρεψε μετά από 16 ημέρες στο μαγαζί του.
Τι όμως μας δείχνει αυτή η περιπέτεια αυτών των ανθρώπων;
1. Δεν υπάρχει μέριμνα για την φροντίδα αυτών των κρουσμάτων που αναγκάζονται να μείνουν καραντίνα στο σπίτι. Δεν υπάρχει κανείς για να τους ψωνίσει ή να φροντίσει τα ζώα τους για όσους δεν μπορούν και δεν έχουν κάποιον. Ίσως μέριμνα από τον Δήμο, ή το βοήθεια στο σπίτι, θα έπρεπε να υπάρχει, που θα έπρεπε να ενημερώνονται από την Πολιτική Προστασία. Κυρίως για τα κρούσματα που έχουν συμπτώματα και μένουν στο σπίτι.
2. Δεν γνωρίζουν όλοι οι ιδιώτες γιατροί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, που φυσικά δεν γράφουν για βιταμίνες D και C και στοματικά διαλύματα! Άρα χρειάζεται καλύτερη ενημέρωση των γιατρών που θα κρατήσουν τον ασθενή στο σπίτι
3. Τα rapid test είναι αναξιόπιστα (βγάζουν ψευδώς αρνητικά). Είναι ότι χειρότερο. Γιατί αν έβγαζαν ψευδώς θετικά, ο ασθενής έστω από λάθος θα περιοριζόταν και θα παρακινείτο να κάνει μοριακό. Στο αρνητικό όμως ο άλλος νομίζει ότι είναι καλά. Ιδιαίτερα όταν δεν έχει συμπτώματα
4. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την πολιτεία να μάθει τι κάνει το κρούσμα που είναι σε καραντίνα και έχει συμπτώματα!!! Έτσι φτάνουν να πηγαίνουν αργά στο νοσοκομείο, προ της διασωλήνωσης
Μήπως 5,000 κρούσματα την ημέρα κάθε μέρα θα έπρεπε να έχουν μια πιο οργανωμένη διαχείριση και μήπως τελικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αφήνονται στην συνείδησή τους και στο φιλότιμό τους είναι βόμβες κοροναϊού που κυκλοφορούν, πολλοί από αυτούς, μεταξύ μας, στα μαγαζιά, στον δρόμο, στα ΜΜΜ;
Κάτι συνεχίζεται να πηγαίνει στραβά, παρά τους 20 μήνες της πανδημίας. Έτσι δεν είναι;
Πηγή: medlabgr.blogspot.com