Τι σημαίνει αν κάποιος γράψει τον αριθμό 1 στο κουδούνι σου

Κοινοποίηση:
gfhg

Δε χρειάζεται να κάνεις μια βουτιά στα βιβλία ιστορίας και να ασχοληθείς με τους Αρχαίους Αιγύπτιους, τους Ίνκας, τους Αζτέκους ή τους Μάγια για να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως ναι, τα σύμβολα έπαιζαν μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητά τους, άρα και στην επικοινωνία τους.

Από τότε, δεν άλλαξαν πολλά. Οι άνθρωποι, εκτός από τη λεκτική επικοινωνία, χρησιμοποιούν τον γραπτό λόγο, τα σύμβολα (κυρίως emojis πλέον) και τους αριθμούς. Με λίγα λόγια, η ανάγκη το μήνυμα να αποχωριστεί τον πομπό και να φτάσει στον δέκτη, εξακολουθεί να κυριαρχεί. Και αυτό είναι το λογικό, έτσι δεν είναι;

Την ίδια στιγμή, είναι απόλυτα λογικό να αναρωτηθείς για ποιο λόγο ένας άγνωστος έγραψε στο κουδούνι της πολυκατοικίας που σηκώνεις το βάρος της ύπαρξής σου, τον αριθμό «1», ακόμα και αν είσαι δεν είσαι κάποιος χαρακτήρας από βιβλίο του Thomas Pynchon που του αρέσει να μπαίνει σε περιπέτειες.

Το να μπεις σε σκέψεις, να ρωτήσεις τους φίλους σου ή να καλέσεις την αστυνομία για να λύσεις το μυστήριο, βρίσκονται ψηλά στη λίστα με το τι πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση. Άλλη μια επιλογή, είναι να απευθυνθείς στο Reddit, το οποίο φημίζεται για την ικανότητά του να προσφέρει λύσεις σε δύσκολες στιγμές.

Όλα ξεκίνησαν με μία ανάρτηση. Όλα έτσι ξεκινούν τα τελευταία χρόνια με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Ας πιαστούμε χέρι-χέρι και ας τη διαβάσουμε όλοι μαζί πριν περάσουμε στις απαντήσεις για το ερώτημα που μας καίει.

Η ερώτηση: Καλησπέρα Reddit. Σήμερα μια γειτόνισσά μου μού είπε πως είδε δύο τύπους στην πολυκατοικία. Μόλις τους είδε έτρεξαν έξω, αλλά ήταν εκεί αρκετή ώρα και έβαλαν αριθμούς σε κάθε κουδούνι από 1 έως 4.

Το νούμερο 1 το είχα μόνο εγώ και μια κοπέλα στον 2ο όροφο (εγώ είμαι στον 3ο), νούμερα 2 είχαν άλλα 2 σπίτια και νούμερα 3 και 4 είχαν τα περισσότερα. Τι πιστεύετε πως σημαίνει αυτό; Η λογική μου με βγάζει σε αποτέλεσμα πως είμαστε 1η επιλογή για να μας κλέψουν αλλά από την άλλη δεν μου βγάζει λογική αυτό επειδή όπως είναι τα ωράρια, πάντα κάποιος μένει σπίτι 24/7 ενώ σε μερικά άλλα σπίτια στην πολυκατοικία μένουν μόνο κάτι ηλικιωμένες μόνες τους που είναι έξω για 10 ώρες βόλτα.

Τι πιστεύετε πως σημαίνει και τι πρέπει να προσέξω;

Οι απαντήσεις: 1. λείπουν πρωινές ώρες. 2. λείπουν απογευματινές ώρες. 3. δεν έχουν σταθερό ωράριο. 4. Δεν λείπουν σχεδόν ποτέ.

Η συγκεκριμένη απάντηση έλαβε και τα περισσότερα thumbs up, άρα οι περισσότεροι συμφωνούν πως το διαμέρισμα αποτελεί στόχο διαρρηκτών.

Εμάς που έκαναν το ίδιο ήταν πάντα με τη σειρά οι αριθμοί για να διαφοροποιούν μεταξύ των διαμερισμάτων. Παίζει να ήταν και με τη σειρά που μας είχε η πολυκατοικία που φαινόταν κάτω στα κοινόχρηστα.

Μάλλον είσαι ο πρώτος επιλαχών να σου περάσουν οπτική ίνα.

Το σβήνεις για να δουν ότι το έσβησες και τους κατάλαβες.

Μπορεί να πηγαίνει ανάποδα. Οι ηλικιωμένες τι νούμερο είναι; Μπορεί να είναι βάσει οικονομικής κατάστασης. Το σίγουρο πάντως είναι ότι για καλό δεν μπήκαν αυτοί οι αριθμοί.

You are the one, you’re their number one. The only treasure they ever had. Εύκολα το καλύτερο σχόλιο.

Σε 2-3 μέρες σε κόβω με νέο ποστ που θα μας εξηγείς τι σημαίνει ο κάθε αριθμός.

Καλύτερα να πας σε ένα αστυνομικό τμήμα. Καλό είναι επίσης να βάλεις και ένα doorbell αν είσαι στον τελευταίο όροφο, να σου έρχεται ειδοποίηση όταν κάποιος περνάει από την πόρτα σου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: