Τολμηρό σχέδιο Τραμπ για την οικονομία: Οι ΗΠΑ θα είναι η «κρύπτο-πρωτεύουσα του πλανήτη»

Κοινοποίηση:
Donald-Trump-and-Robert-Kennedy

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε να αποκαλύψει ένα σχέδιο που θα κάνει την Αμερική παγκόσμια πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων.

Σε μια ανάρτηση στο X την Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μοιράστηκε ένα βίντεο του εαυτού του λέγοντας: «Σήμερα το απόγευμα, εκθέτω το σχέδιό μου για να διασφαλίσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η πρωτεύουσα κρυπτονομισμάτων του πλανήτη».

«Θέλουν να σε πνίξουν. Θέλουν να σε οδηγήσουν στην πτώχευση», λέει ο Τραμπ στο βίντεο, χωρίς να διευκρινίζει ποιοι είναι «αυτοί» . «Δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί», κατέληξε.

Η ανάρτηση περιλάμβανε μια σύνδεση με το World Liberty Financial, ένα αποκεντρωμένο χρηματοδοτικό έργο που προωθούν πρόσφατα οι γιοι του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ. Ο Τραμπ Τζούνιορ έχει πει προηγουμένως ότι η πλατφόρμα θα συναγωνιστεί το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα. Το κανάλι Telegram του έργου κερδίζει γρήγορα συνδρομητές, με περισσότερους από 53.000 ακόλουθους από την Πέμπτη.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος σημαντικός υποψήφιος για την προεδρία που δέχεται δωρεές σε κρυπτονομίσματα. Ήταν ο προβεβλημένος ομιλητής σε ένα συνέδριο Bitcoin τον περασμένο μήνα, όπου οι δωρητές κλήθηκαν να πληρώσουν 844.600 $ για μια θέση σε ένα στρογγυλό τραπέζι μαζί του.

Ο Τραμπ έχει πει ότι τα κρυπτονομίσματα είναι απαραίτητα για το όραμά του για την Αμερική στο μέλλον. Τον περασμένο μήνα, δεσμεύτηκε να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα πουλήσει ποτέ τα αποθέματά της σε Bitcoin και θα δημιουργήσει ένα «στρατηγικό απόθεμα» Bitcoin, εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Την ίδια ώρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά ένωση και συνεννόηση των Κεντρικών Τραπεζών όλων των χωρών με την δημιουργία ενός παγκοσμίου blockchain, προκειμένου να βρεθεί «λύση» στο παγκόσμιο πρόβλημα της οικονομίας, όπως ισχυρίζονται.

Με κεντρικά «προγραμματιζόμενο χρήμα», αυτό το είδος δρακόντειας νέας οικονομίας θα ήταν ακόμη εκθετικά απλοποιημένο και πιο αυθαίρετο, τονίζουν αναλυτές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθούν στο μέλλον νέα χρηματοοικονομικά μέσα, τα οποία θα παρουσιαστούν ως δικαιότερα και ενδεχομένως θα δημιουργούνται και θα ελέγχονται από την τεχνητή νοημοσύνη!

Μένει να φανεί τι θα συμβεί στις ΗΠΑ με πιθανή εκλογή του Τραμπ…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Γκάφα! Από τα κρύπτο ο μόνος κερδισμένος είναι αυτός που τα δημιουργεί. Δεν θα μείνει τίποτα σε κανένα από αυτούς που θα επενδύσουν μέσο των κρύπτο γιατί απλά δεν θα μπορούν να τα αποπληρώσουν.

  2. Να ο λόγος που ο χρυσός πάει στα ήψη, ξεφτίλισαν οι πολιτικοί τα χρήματα μας και ο Τράμπ είναι ένας απο αυτούς. Δεν έχω και ούτε θέλω να έχω σχέση με κρυπτονομίσματα. Δεν θα ψηφίσω κανένα για πρόεδρο των ΗΠΑ

Comments are closed.