Τουλάχιστον 40 νεκροί μετά την επίθεση στο Ισραήλ – Ξεκίνησαν οι μάχες του ισραηλινού στρατού

Κοινοποίηση:
FHNFGHG

Στο Ισραήλ και το λαό του είναι στραμμένα εδώ και λίγες ώρες τα βλέμματα όλου του κόσμου μετά την σφοδρή επίθεση με ρουκέτες που είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν άμαχοι.

Τουλάχιστον 100 είναι ο μέχρι στιγμής αριθμός των Ισραηλινών νεκρών, 198 Παλαιστίνιοι  και πάνω από 1000 οι τραυματίες από την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η παλαιστινιακή Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο N12 NEWS. Ο αριθμός σίγουρα θα αυξηθεί, ενώ οι απαχθέντες ήδη ανέρχονται στους 58.

Τα ισραηλινά στρατεύματα διεξάγουν χερσαίες μάχες «σε πολλά σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας» κατά των μαχητών που διείσδυσαν «χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα» διά θαλάσσης και ξηράς, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

«Αυτή τη στιγμή, πολεμούμε», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ρίχαρ Εχτ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

«Μαχόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας…Οι δυνάμεις μας μάχονται αυτή τη στιγμή στο έδαφος», δήλωσε ενώ ανέφερε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, ότι «υπάρχουν απώλειες, φυσικά».

Νωρίτερα, σε κήρυξη πολέμου προχώρησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την επίθεση που σημειώθηκε.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Είμαστε σε πόλεμο, όχι σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση.

Η Χαμάς εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του.

Διέταξα να καθαριστούν οι οικισμοί από τους μαχητές που είχαν διεισδύσει.

Ο εχθρός θα πληρώσει ένα άνευ προηγουμένου τίμημα».

Την ίδια στιγμή, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην «τρομοκρατία των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.Ο Αμπάς έκανε την παραπάνω δήλωσε έπειτα από επείγουσα συνάντηση που είχε στη Ραμάλα με αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: