Τουρκία: Βρήκαν χρυσάφι στα φρούτα του Δράκου κοντά στο Καστελόριζο

Κοινοποίηση:
kapak

Αν και η περιοχή της Αττάλειας της Τουρκίας είναι γνωστή για τα ξενοδοχεία της και την έντονη τουριστική της κίνηση, εκεί υπάρχουν εκτάσεις που καλλιεργούνται φρούτα, τροπικά φρούτα και λαχανικά.

Ανάμεσα στα τροπικά φρούτα που καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή με μεγάλη επιτυχία είναι και το φρούτο του δράκου.

«Το φρούτο του δράκου είναι ένα πολυετές φυτό. Δεν χρειάζονται έξοδα ηλιακής ενέργειας, ντίζελ και λιπασμάτων και είναι απόλυτα ανθεκτικό στη βιολογική σίτιση. Δεν παράγει κανένα προϊόν τα δύο πρώτα χρόνια. Ξεκινάτε να αγοράζετε προϊόντα τον τρίτο χρόνο», ανέφερε στην τουρκική Cumhuriyet, ο τοπικος Τούρκος παραγωγός Γκιουλού Γκιουρλέρ.

«Συνιστάται η κατανάλωση μισού φρούτου την ημέρα. Οι διαβητικοί ασθενείς μπορούν εύκολα να το καταναλώσουν καθώς δεν είναι πλούσιο σε ζάχαρη. Το φύτεψα γιατί είναι γιατρειά σε πολλές ασθένειες», είπε.

«Πουλήσαμε τα πρώτα μας φρούτα για 120 TL ανά τεμάχιο. Τώρα πουλάμε το βάρος του για 100 TL. Στόχος μας είναι να αγοράσουμε περισσότερους από 10 τόνους φρούτων στο τέλος της σεζόν», πρόσθεσε.

Τα συγκεκριμένα φρούτα αγοράζονται από εστιατόρια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Το φρούτο του δράκου ή δρακόγια είναι η ονομασία των καρπών αρκετών κάκτων και είναι δημοφιλές στην Νοτιοανατολική Ασία.

Λέγεται επίσης φρούτο δράκος (dragon fruit) ή Πιτάγια (Pitaya), λόγω της εξωτερικής του επιφάνειας που θυμίζει τις φολίδες του δράκου, διαβάζουμε στο wikipedia.org.

Καταναλώνεται ως φρούτο, τσάι, ή χυμός και είναι αρκετά διαδεδομένο στις περιοχές της Ινδοκίνας.

Η δρακόγια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη E και βιταμίνη C.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.