Τουρκία: Στους 40 ανήλθαν οι νεκροί από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο

Κοινοποίηση:
orixeio

Σε τουλάχιστον 40 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, σε ανθρακωρυχείο στη βορειοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

“Έχουμε καταμετρήσει συνολικά 40 νεκρούς. Πενήντα οκτώ ανθρακωρύχοι διασώθηκαν, είτε μόνοι τους είτε χάρη στα σωστικά συνεργεία”, διευκρίνισε ο Σοϊλού, σημειώνοντας ότι οι 26 από τους 28 νεκρούς που ανακοινώθηκαν νωρίτερα έχουν αναγνωριστεί.

Δίπλα του φανερά συντετριμμένος, ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι “πλησιάζουμε στο τέλος των επιχειρήσεων διάσωσης”.

“Οι έρευνες συνεχίζονται για έναν μόνο άνθρωπο η τύχη του οποίου παραμένει άγνωστη”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η πυρκαγιά στις στοές έχει πλέον τεθεί σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο”.

“Αυτό που είναι ιδιαίτερα λυπηρό για μας είναι ότι ήμασταν εκεί πριν από μόλις τρεις εβδομάδες”, πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια.

Η έκρηξη, η οποία οφείλεται σε ανάφλεξη ενός αερίου, σύμφωνα με τις αρχές, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις 18:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σε αυτό το σημαντικό ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στην επαρχία Μπαρτίν, το οποίο λειτουργεί από τα μέσα του 19ου αιώνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ω χου μωρε, πόσο στεναχωρηθηκαμε. Λυγισαμε απ’ τον πονο.. Ματι δεν εκλεισα ολο το βραδυ με το που εμαθα τα εκτακτα νεα απο την Μ-παρτην!..
    Α, Ερντι, και μην ανχωνεσαι αν αργησεις να μας ερθεις καποιο βραδυ, εχουμε κατανόηση εμεις.. με το πασσο σου… εχεις σοβαροτερα θεματα τωρα να ασχοληθεις…Α, τζουτζουκο, στειλε μου ενα email πριν ερθεις βρε ατιμο για να βγω στο μπαλκονι να σε περιμενω να βαλω και κατι τής κροκοπης πανω μου.. να σενιαριστω καλε, οχι οπως τοτε που μου εστειλες την πατσαβουρα την δικια σου να φωναξει γκοτζαμ πυροσβεστικες και εισαγγελιες και βγηκα ημιγυμνη εξω για να δω τι τρεχει.. Ειδοπηγα πρωτα μαναρ ‘μ.. Αη και καλα 40 στπυς νεκρους

Comments are closed.