Τουρκική απάντηση για S-400 και F-35 και κατηγορίες κατά της Ελλάδας για παραβίαση χωρικών υδάτων

Κοινοποίηση:
λιμενικο

Διαστάσεις παίρνουν στην Τουρκία τα περιστατικά με τις καταδιώξεις του ελληνικού Λιμενικού Σώματος

Συνεχίζονται τα «καρφιά» των Τούρκων κατά της Ελλάδας λίγα μόνο 24ωρα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απάντησαν σε ερωτήσεις μελών του Τύπου μετά την ενημερωτική συνάντηση σήμερα και απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι «οι S-400 θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ στο Ιντσιρλίκ με αντάλλαγμα την επανένταξή τους στο πρόγραμμα των F-35» ανέφεραν;

«Πρέπει να προσεγγίσουμε προσεκτικά και να μην εμπιστευτούμε τις ειδήσεις από τρίτες χώρες που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν συγκεκριμένη αντίληψη για αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση και των δύο χωρών σχετικά με τους S-400 και τα F-35. Δεν είναι σωστό για τους συμμάχους να επιβάλλουν περιορισμούς ή κυρώσεις ο ένας στον άλλον και προσδοκούμε ότι οι σύμμαχοί μας θα λάβουν αποφάσεις σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας και την κοινή προοπτική ασφάλειας άρση των περιορισμών». είπε.

Τουρκία κατά Ελλάδας για τα χωρικά ύδατα

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία μετέφερε την αντίδρασή της στις ελληνικές αρχές σχετικά με “παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο Πέλαγος”

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι μετέφερε την αντίδρασή του στις ελληνικές αρχές σε όλα τα επίπεδα και με τον πιο έντονο τρόπο σχετικά με τις “παραβιάσεις των χωρικών υδάτων που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες”.

Στη γραπτή δήλωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι η διπλωματική διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά είναι σαφής και τηρείται αυστηρά εδώ και χρόνια και πρόσθεσε: “Οι ισχυρισμοί ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά τις παραβιάσεις δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.”

Τονίζεται επιπλέον πως οι ισχυρισμοί ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά τις παραβιάσεις δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Η αναφορά των κύκλων του τουρκικού ΥΠΕΞ περί παραβιάσεων αφορούν τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία εμφανίζονται σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος να προσεγγίζουν τις ακτές της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) και της Ντάττσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response