Τουρκική πολιτική συμμορία στην Αυστραλία επιτέθηκε στην Ελληνοαυστραλέζα βουλευτή Κατερίνα Θεοφάνους

Κοινοποίηση:
theophananus

Σε διαθεσιμότητα είχε τεθεί η Ελληνοκυπριο-Αυστραλή βουλευτής του Νόρθκοτ, Κατερίνα Θεοφάνους (Kat Theophanous), από την υπο-παράταξη Cons του Εργατικού Κόμματος της Βικτώριας.

Η βουλευτής είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα διότι στις 2 Αυγούστου, φέρεται να προκάλεσε «εσωκομματική διαμάχη» με αφορμή δηλώσεις της Κοινοβούλιο της Πολιτείας για την παράνομη τουρκική κατοχή στην Κύπρο.

Η κα Θεοφάνους, στις 2 Αυγούστου, είχε πει σε συνεδρίαση της πολιτειακής Βουλής, ότι «έχουν περάσει 49 χρόνια από τότε που η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, καταλαμβάνοντας παράνομα και κατέχοντας βίαια το 36% του νησιού, εκτοπίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Επεσήμανε ότι η ίδια και άλλοι Ελληνοαυστραλοί βουλευτές εξέδωσαν Ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλάδας με το οποίο καταδικάζουν «την παράνομη κατοχή της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκική Δημοκρατία».

Αναφέρθηκε επίσης στην εμπειρία της οικογένειάς της: «Στα βορειοανατολικά είναι το χωριό της μητέρας μου, η Άσσια -δεν μπορούμε να πάμε εκεί- είναι κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος συγκέντρωσε τους Έλληνες πολίτες, τους εκτέλεσε και πέταξε τα σώματά τους σε ομαδικούς τάφους».

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά έγινε γνωστό ότι τέθηκε «σε διαθεσιμότητα» από την Cons, ενώ ακολούθησε «κύμα» συμπαράστασης από ομογενειακές οργανώσεις προς το πρόσωπό της.

Οι αναφορές της Θεοφάνους προκάλεσαν την οργή της υπουργού Βετεράνων, Νεολαίας και Μικρών Επιχειρήσεων, τουρκικής καταγωγής Natalie Suleyman, η οποία επίσης ανήκει στην υποπαράταξη Cons, και άλλων μελών των Εργατικών τουρκικής καταγωγής.

Όπως αναφέρεται, «η Θεοφάνους διατήρησε τη θέση της ως κοινοβουλευτική γραμματέας για θέματα που αφορούν την Υγεία Γυναικών (Parliamentary Secretary for Women’s Health) στην νέα κυβέρνηση Allan, και σύμφωνα με πηγές, συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις της Cons αυτήν την εβδομάδα.

«Επιπλέον σύμφωνα με πηγές του “Νέου Κόσμου”, η υπουργός Melissa Horne, η οποία φέρεται να είχε εισηγηθεί εξ αρχής την πρόταση για τη “διαθεσιμότητα” της Θεοφάνους, συνέβαλε καθοριστικά, μαζί με τον ομογενή “υπερυπουργό” Στηβ Δημόπουλο (Steve Dimopoulos) και άλλα “βαριά ονόματα” του Εργατικού Κόμματος στην “επίλυση του θέματος”.

»Κάτι που οδήγησε και στην αποκατάσταση της κα Θεοφάνους.

»Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έμφαση δόθηκε στην “ενότητα” των Εργατικών και “διατηρήθηκε το δικαίωμα όλων των μελών να μιλήσουν για το Κυπριακό”.

»Όσον αφορά στην κατάσταση, ένας θετικός αντίκτυπος που δημιουργήθηκε, όπως ανέφερε ομογενής “βετεράνος” του Εργατικού κόμματος, γνώστης των εξελίξεων, ήταν “μια επιθυμία (τα μέλη) να ασχοληθούν περισσότερο (με το Κυπριακό), να προωθήσουν την κατανόηση και τις θετικές σχέσεις μεταξύ των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κοινοτήτων της Διασποράς στη Βικτώρια, ειδικά εντός του κόμματος”.

»Όπως πρόσθεσε ο ίδιος “Οποιαδήποτε δίκαιη λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να ωφελήσει τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στην Κύπρο και εκείνους στην Αυστραλία που έχουν υποφέρει εξαιτίας της διαίρεσης του νησιού”».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μήνυση και από τα σκυλιά του τόξου.
    τσιπρα,κουτσουμπα κουλη γιατί πήγε να διαρρήξει τις Σχέσεις με τους κ@λ@ τουρκουσ Ουστ

Comments are closed.