Τους πολεμάει με τα ίδια τους τα όπλα! Η Ρωσία μπλόκαρε τον ιστότοπο του BBC

Κοινοποίηση:
BBC

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μπλόκαραν τον ιστότοπο του BBC και υποσχέθηκαν ότι θα απαντήσουν στον «πόλεμο της πληροφόρησης», τον οποίο ξεκίνησε, σύμφωνα με τη Μόσχα, η Δύση, μετά τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Η ρυθμιστική αρχή της Ρωσίας «Roskomnadzor απέκλεισε στη Ρωσία την πρόσβαση στον ιστότοπο BBC News. Πιστεύω προς πρόκειται για την αρχή των απαντήσεων στον πόλεμο της πληροφόρησης που ξεκίνησε η Δύση εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε στο Telegram η εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα.

Ο ιστότοπος της Roskomnadzor αναφέρει ότι η πρόσβαση στους ιστότοπους BBC News και του παραρτήματός του στη ρωσική γλώσσα έχει αποκλειστεί στη χώρα.

«Η πρόσβαση σε μια ανεξάρτητη και δίκαιη πληροφόρηση αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο δεν πρέπει να στερείται ο ρωσικός λαός», ήταν η αντίδραση του BBC σε ένα σχόλιο που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να καταστήσουμε το BBC News προσβάσιμο στη Ρωσία και στον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε το βρετανικό ΜΜΕ.

Η ρωσική υπηρεσία του δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πως να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στον ιστότοπό του χρησιμοποιώντας ένα VPN.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Προσοχή στα VPN. Ο πάροχος ίντερνετ ξέρει αν κάποιος κάνει σύνδεση με VPN. Είναι πολύ βλάκες και δεν ξέρουν ούτε τα βασικά. Μπορεί να μην ξέρουν που κάνει σύνδεση αλλά ξέρουν ότι κάνει. Επίσης μπορούν να μπλοκάρουν και τα VPN γιατί ουσιαστικά είναι websites. Το VPN είναι χρήσιμο για να μην ξέρει αυτός που κάποιος επισκέπτεται απο που προέρχεται. Αν δεν διαθέτει ο VPN secure tunneling τότε ειναι εύκολο ο πάροχος να δεί την σύνδεση που γίνεται. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να σπάσουν τους κωδικούς αν πρόκειται για σοβαρό θέμα. Ακούστε ένα γνώστη. Μην βασίζεστε σε VPN ή ακόμα και στο TOR γιατί μερικά απο τα nodes είναι Trojan Horses.

Comments are closed.