Το Άργος τίμησε τους απογόνους των ηρώων του 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Απόδοση τιμών στους απογόνους των ηρώων του 1821 από το δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο, Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.Το έτος 2021 είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η Επανάσταση που ενέπνευσε όλη την Ευρώπη και κράτησε άσβεστη την φλόγα του φιλελληνισμού μέχρι και σήμερα. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών τιμά τους ήρωες του 1821 μέσω της απονομής των απογόνων τους με το υψηλότερο μετάλλιο, αυτό του αστέρα. Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος τίμησε τα μέλη του Πατριωτικού  Ομίλου των απογόνων αγωνιστών του 1821 και ιστορικών γενών της Ελλάδος, όπου και απένειμε το μετάλλιο του αστέρα. Με το πέρας της τέλεσης της δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου, πραγματοποιήθηκε η τελετή μεταλλιοδοσίας στον εξωτερικό χώρου του Παλαιού Δημαρχείου Άργους.

Εκδήλωση απόδοσης τιμών διοργάνωσε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου ο Δήμος Άργους Μυκηνών προς τα μέλη του “Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και ιστορικών Γενών της Ελλάδος”

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Δημαρχείο του Άργους. ενώ προηγήθηκε Δοξολογία στον Ι.Ν Αγίου Πέτρου Άργους την οποία τέλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ και εφημέριος του Ι.Ν. π. Γεώργιος Σελλής.

Την μεταλλιοδοσία προς τα μέλη του Π.Ο.Ο.Α. έκανε ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Στη συνέχεια ο Παραδοσιακός Σκοπευτικός Όμιλος Πατρών και ο Χορευτικός όμιλος «Μοραίτες εν χορώ», παρουσίασαν χορευτικά και δρώμενα του δοξασμένου 1821.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, δήλωσε: “Αποτελεί υποχρέωσή μας να τιμούμε εκείνους που μας πρόσφεραν, με αντάλλαγμα τη ζωή τους, να είμαστε σήμερα ελεύθεροι! Σήμερα ο Δήμος Άργους Μυκηνών τιμά με το υψηλότερο μετάλλιο της πόλης τους απογόνους των ηρώων του 1821!”

Ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας ιδρύθηκε το 1938 στην Αθήνα, με αποστολή τη διαρκή ανύψωση των Ελληνικών παραδόσεων στη συνείδηση των Ελλήνων.
Τα ιδρυτικά μέλη, συμφώνησαν και κατέγραψαν τους στόχους του Ομίλου σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής τους, τιμώντας τον αγώνα που επέτρεψε στο έθνος μας να συνεχίζει να υπάρχει, ελεύθερο τότε, ελεύθερο σήμερα, ελεύθερο πάντα.

Στόχοι του Ομίλου ήταν και παραμένουν: Η συμμετοχή και η ενίσχυση εκδηλώσεων και αγώνων Εθνικού ενδιαφέροντος. Η ανέγερση και συντήρηση ιστορικών εθνικών μνημείων. Η ενθάρρυνση των απογόνων ιστορικών οικογενειών ώστε αυτοί να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά προς όφελος της Ελλάδας. Η εντατική καλλιέργεια του εθνικού φρονήματος και η αμοιβαία ενίσχυση του ηθικού των μελών. Η συλλογή ένδοξων κειμηλίων και εγγράφων, με όραμα την ενσωμάτωση αυτών σε μουσείο ή παρεμφερές ίδρυμα, με τρόπο σκόπιμο και επωφελή για τα εν λόγω κειμήλια

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων ο Όμιλος επιδιώκει να προβάλεται, μέσω: Διαλέξεων, ειδικών άρθρων στον τύπο, θεατρικών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων, συνεργασιών με άλλα εθνικά σωματεία και οργανώσεις, εκδόσεων εφημερίδων, περιοδικών, βιβλίων, χαρτών και εντύπων, ιδρύσεως γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Κωνσταντίνος Πλαπούτας έλκει καταγωγή από τον Κόλια Πλαπούτα, γεννάρχη της οικογένειας Πλαπούτα και πατέρα του Γιωργάκη και του Δημητράκη Πλαπούτα. Γεννήθηκε στο Παλούμπα Αρκαδίας. Σπούδασε στη σχολή της Εμπορικής Τράπεζας και εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα για 25 έτη. Σήμερα, ως συνταξιούχος ασχολείται με το ιστορικό κτήμα της οικογενείας και με την παραγωγή ελαιόλαδου. Έχει έναν γιο.

Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ανδρέας Ζαΐμης έλκει καταγωγή από τον αγωνιστή και μετέπειτα πρωθυπουργό Ανδρέα Ζαΐμη. Ασκησε την δικηγορία από το 1956 έως το 1993. Τώρα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω επί τιμή. Πολιτεύτηκε το 1974 για πρώτη φορά και εκλέχθηκε βουλευτής επανειλημμένα έως το 1990. Υπηρέτησε στα τέσσερα βασικά Υπουργεία ήτοι Οικονομικών, Εθνικής Αμύνης , Εξωτερικών και Πολιτισμού.

Ο Αντιπρόεδρος  του Ομίλου Γεώργιος Γραμματίκας έλκει καταγωγή από τον Δημήτριο Αινιάν και γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν υποτροφίας από το Κρατικό Ίδρυμα Υποτροφιών μετέβη στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Παρισίων όπου παρέμεινε 3 έτη και έλαβε τον τίτλο του «Διδάκτωρ του Δικαίου». Συνέγραψε τη διατριβή του στα Γαλλικά με θέμα «Η Γενική Θεωρία περί παραιτήσεως από δικαιώματος στο Αστικό Δίκαιο» με πρόλογο του Πρυτάνεως Jean Carbonnier. Εργάστηκε στην Αθήνα στο Δικαστικό της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος και συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του Διευθυντή. Είναι πατέρας μιας κόρης.

O Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Aντώνης Πετμεζάς έλκει καταγωγή από τον οπλαρχηγό Αντώνιο Πετμεζά. Αξιωματικός Π.Ν αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Υπηρέτησε σε πλοία επιφανείας, υποβρύχια και αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας λαμβάνοντας πτυχίο Ιπταμένου TACCΟ. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του αντιπλοιάρχου κατόπιν αιτήσεώς του.

Η Ταμίας του Ομίλου κα Μάντη Κουντουριώτου Βαλσαμάκη γεννήθηκε στην Ιστιαία Ευβοίας, έλκει καταγωγή από τον Λουκά Βαλσαμάκη και υπήρξε σύζυγος του Παύλου Κουντουριώτη. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα ασχολείται με τον Πολιτισμό και την Αγιογραφία και εκθέτει τα έργα της σε διάφορες εκθέσεις ανά την Ελλάδα.

Οι απόγονοι των ηρώων που βραβεύτηκαν είναι:
Ασπρογέρακας Γρίβας Γεώργιος
Βογιατζής Αντώνιος
Γραμματίκας Αινιάν-Γεώργιος
Γκριτζαλης Γιαννάκης
Ανδρέας Ζαίμης
Κωνσταντίνος Ζαίμης
Παναγιώτης Ζαίμης
Κανάρης Σταμάτης
Κλειώσης Χρήστος
Κόλλια -Ραζικότσικα Οδυσσέας
Μαυρομιχάλη Αννίτα
Μελετόπουλος Μελέτιος
Οικονόμου-Γιούρος Αλέξανδρος
Οικονόμου Πέτρος
Πετμεζάς Αντώνιος
Σταϊκόπουλος Θεοδώσιος
Σταματελόπουλος Σ.Νικήτας
Τζαβέλλας Κωνσταντίνος
Πλαπούτας Κωνσταντίνος

.argolikeseidhseis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μία μεγάλη εθνική πατριωτική ελληνική γιορτή χωρίς απογόνους δοσίλογων καί συνεργατών τών Γερμανών στή Κατοχή καί χωρίς απόγονους κοτζαμπάσηδων καί τουρκολάγνων.
    Ενδοξα ονόματα από τό Πάνθεο τού Ελληνισμού.Απόγονοι τών ηρώων του 1821.
    Πλαπούτας,Ζαίμης,Πετμεζάς,Κουντουριότου,Σταματελόπουλος Νικήτας (Νικήταράς ό Τουρκοφάγος),
    Κανάρης,Σταικόπουλος καί πολλοί άλλοι.
    Κεντρική σπουδαία ή φράση ή “εντατική καλλιέργεια τού εθνικού φρονήματος”.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.