Το Ισραήλ θα χτυπήσει το Ιράν πριν τις αμερικανικές εκλογές

Κοινοποίηση:
782440_Isr_f15

Ενώ οι αμερικανικές υπηρεσίες μέσω των πρεσβειών στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου προειδοποιούν πως το αναμενόμενο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν ενδεχομένως να αργήσει για λίγες ημέρες τουλάχιστον, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης διέρρευσαν στο CNN πως ο Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει από τον Νετανιάχου η επίθεση των αντιποίνων να πραγματοποιηθεί πριν τη διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών. Οι εκλογές αυτές είναι προγραμματισμένες για τις 5 Νοεμβρίου του 2024. Θα ήταν τουλάχιστον άκομψο εκ μέρους του Ισραήλ να χτυπήσει την ίδια ημέρα ή και τις αμέσως προηγούμενες, δεδομένου ότι οι εντυπώσεις από το χτύπημα αυτό θα ήταν εξαιρετικά φρέσκες.

Ως εκ τούτου είναι προφανές πως το χτύπημα του Ισραήλ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρονικό διάστημα από σήμερα 16 Οκτωβρίου έως το αργότερο την 1η Νοεμβρίου.

Οι  ίδιοι αξιωματούχοι, διαρρέουν επίσης πως η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει πιεστεί σε αυτή την φάση τουλάχιστον να μην στοχεύσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν καθώς και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έτσι ώστε να μην διασαλευτούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία.

Με αυτά τα δεδομένα, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Πρώτον, οι στόχοι που επιλέγει το  Ισραήλ θα  είναι στρατιωτικοί και εξαιρετικά συμβολικοί.

Δεύτερον, τα χτυπήματα θα πρέπει να είναι ισχυρά και με μεγάλο συμβολισμό αλλά και ταυτόχρονα να διαμηνύουν στους πολίτες του Ιράν πως το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύγκρουσης με το Ισραήλ θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη σημερινή Περσία, την οικονομία της και τους ίδιους τους πολίτες της.

Τα οπλικά συστήματα που κατά το CNN θα χρησιμοποιηθούν σε αυτή την επίθεση ανήκουν σε ένα οπλοστάσιο το οποίο με μεγάλη προσοχή και γιγαντιαίες δαπάνες έχει καταφέρει να συγκροτήσει την τελευταία 20ετια το Ισραήλ.

Πρόκειται για οπλικά συστήματα άλλα εκ των οποίων είναι αμερικανικής προέλευσης αλλά προσαρμοσμένα στις Ισραηλινές ανάγκες και άλλα είναι σχεδιασμένα από τις ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και τα αεροσκάφη F-15 τα οποία προφανώς θα χρησιμοποιηθούν σε μια τέτοια επίθεση, έχουν υποστεί συγκεκριμένες μετατροπές και αναβαθμίσεις έτσι ώστε να τα καθιστούν πολύ αποτελεσματικά στον τομέα της κρούσης και όχι μόνο της αναχαίτισης ή του εντοπισμού στόχων.

Το ίδιο συμβαίνει και για τουλάχιστον δύο μοίρες F-16 τα οποία και αυτά είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες μιας επίθεσης κατά ιρανικών στόχων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response