Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χεζμπολάχ για χρήση αμάχων ως ασπίδες

Κοινοποίηση:
735485f5-israilinos-stratos

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις σε περισσότερους από 120 στόχους που σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, και μάλιστα μέσα σε διάστημα μόλις μιας ώρας. Οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν την σιιτική οργάνωση ότι χρησιμοποιεί πολίτες ως «ανθρώπινες ασπίδες» κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε στη Χάιφα, μια πόλη στο βόρειο Ισραήλ, εκτοξεύοντας μια σειρά πυραύλων.

Η Χάιφα είναι η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Ιερουσαλήμ και κατατάσσεται τρίτη σε πληθυσμό σε ολόκληρη τη χώρα, με περισσότερους από 272.181 κατοίκους. Επιπλέον, περίπου 300.000 άνθρωποι ζουν στις γύρω περιοχές, όπως οι Ντάλιγιατ αλ-Κάρμελ, Κράγιοτ, Νέσερ και Τίρατ Κάρμελ, καθώς και σε διάφορους κιμπούτς.

«Σήμερα (Δευτέρα), μετά από ακριβείς πληροφορίες των IDF, η IAF (πολεμική αεροπορία) διεξήγαγε μια εκτεταμένη εναέρια επιχείρηση και έπληξε πάνω από 120 τρομοκρατικούς στόχους στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια ώρα. Αυτοί οι στόχοι ανήκαν σε διαφορετικές μονάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων περιφερειακών μονάδων του Νότιου Μετώπου της Χεζμπολάχ, των Δυνάμεων Ραντβάν, της Δύναμης Πυραύλων και Ρουκετών και της Διεύθυνσης Πληροφοριών.
«Αυτή η επιχείρηση ακολουθεί μια σειρά από χτυπήματα που στοχεύουν στην υποβάθμιση της ικανότητας διοίκησης, ελέγχου και πυρός της Χεζμπολάχ, καθώς και στην παροχή βοήθειας στις επίγειες δυνάμεις στην επίτευξη των επιχειρησιακών τους στόχων».

«Η Χεζμπολάχ έχει ενσωματώσει σκόπιμα την τρομοκρατική υποδομή και τα όπλα της σε περιοχές αμάχων, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, στον Λίβανο. Ο Ισραηλινός Στρατός συνεχίζει να διεξάγει επιχειρήσεις ακριβείας προκειμένου να εξαλείψει τις απειλές για τους ισραηλινούς αμάχους» σημειώνεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response