Μετά την Ουκρανία,
Σύμφωνα με το Reuters, σε επιστολή που εστάλη στον Μπάιντεν, η Οσμάνι ανέφερε ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ένταξη του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ είναι η κύρια προτεραιότητά της για την εθνική ασφάλεια.
«Η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη», ανέφερε η Οσμάνι στην επιστολή της.
“Εκφράζουμε την προσδοκία μας ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την ηγεσία και την επιρροή τους για να υποστηρίξουν και να προωθήσουν την περίπλοκη διαδικασία ένταξης του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ”, έγραψε η Osmani.
Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε πως «όλες οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ – συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που σχετίζονται με την ένταξη – λαμβάνονται από το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων του ΝΑΤΟ), με ομόφωνη ψηφοφορία».
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.770 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, εκ των οποίων οι 600 είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Υπενθυμίζουμε πως η ομόδοξη Σερβία και ο παραδοσιακός της σύμμαχος, η Ρωσία, δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου, θεωρώντας το αναπόσπαστο κομμάτι της Σερβίας.
Η χώρα των 1,8 εκατομμυρίων θέλει τώρα να ενταχθεί στη συμμαχία, αλλά η προσπάθεια αυτή θα είναι δύσκολη. Τέσσερα μέλη του ΝΑΤΟ – η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Σλοβακία – δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου το 2008.
άλλοι μ@λ@κες που θέλουν πόλεμο στα Βαλκάνια….
Η Ελλαδα δεν πρεπει ποτε να αναγνωρισει το Κοσοβο σαν ανεξαρτητο κρατος, για ευνοητους λογους!!!!!! Θα ειναι μεγαλο λαθος!!!!!!!