Το Μυστήριο ενός αιώνα στο Έβερεστ: Ανακαλύφθηκε παγωμένο πόδι

Κοινοποίηση:
safsafszfs

Τα λείψανα του Andrew ‘Sandy’ Irvine – ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από έναν αιώνα ενώ προσπαθούσε να γίνει ένας από τους πρώτους ανθρώπους που ανέβηκαν στο Έβερεστ, πιστεύεται ότι βρέθηκαν στο θρυλικό βουνό.
Μια ομάδα ορειβατών και κινηματογραφιστών του National Geographic έπεσε πάνω σε μια παλιά δερμάτινη μπότα με ατσάλινα καρφιά στην βόρεια όψη του ψηλότερου βουνού του κόσμου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μέσα στο παπούτσι, η ομάδα ανακάλυψε τα υπολείμματα ενός ποδιού σε μια κάλτσα με κεντημένο το όνομα «A.C. IRVINE», πιθανώς για τον Andrew Comyn «Sandy» Irvine.

«Σήκωσα την κάλτσα και υπάρχει μια κόκκινη ετικέτα που γράφει A.C. IRVINE», είπε ο διευθυντής της ομάδας Jimmy Chin για το εκπληκτικό εύρημα. Η ομάδα αναγνώρισε αμέσως τη σημασία του απρόσμενου ευρήματος.

Ο Ίρβιν ήταν μόλις 22 ετών όταν εξαφανίστηκε μαζί με τον Τζορτζ Μάλορι ενώ προσπαθούσαν να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι που έφτασαν στην κορυφή του Έβερεστ στις 8 Ιουνίου 1924. Ο Μάλορι και ο Ίρβιν εθεάθησαν τελευταία φορά 800 πόδια κάθετα από την κορυφή του Έβερεστ.

Έφτασαν πρώτοι στην κορυφή του Έβερεστ;
Το ερώτημα εάν το ζευγάρι έφτασε στην κορυφή πριν εξαφανιστεί, στοιχειώνει την αναρριχητική κοινότητα για έναν αιώνα, σημείωσε το National Geographic.

Αν ο Μάλορι και ο Ίρβιν έφτασαν στην κορυφή του Έβερεστ και είχαν χαθεί στην κάθοδό τους, θα είχαν επιτύχει το εκπληκτικό επίτευγμα 29 χρόνια πριν ο Σερ Έντμουντ Χίλαρι και ο Τένζινγκ Νοργκάι κατακτήσουν την κορυφή.

Τα λείψανα του Mallory βρέθηκαν το 1999. Βρέθηκε ένα σχοινί που ήταν ακόμα δεμένο στη μέση του, κάτι που υποδηλώνει ότι αυτός και ο Irvine μπορεί να είχαν δεθεί μαζί όταν έπεσαν ο ένας ή και οι δύο, εξήγησε το National Geographic.

Η ομάδα που ανακάλυψε τα λείψανα του Mallory βρήκε επίσης κάποιες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι αυτός και ο Irvine έφτασαν στην κορυφή πριν πεθάνουν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πολλά προσωπικά αντικείμενα και γράμματα με τα λείψανα του Μάλορι, αλλά δεν βρήκαν φωτογραφία της συζύγου του, Ρουθ. Σύμφωνα με την κόρη του Mallory, ο ορειβάτης σχεδίαζε να αφήσει τη φωτογραφία στην κορυφή του Έβερεστ.

Ο Μάλορι βρέθηκε επίσης με τα σκούρα γυαλιά του για το χιόνι στην τσέπη του, κάτι που υποδήλωνε ότι η θανατηφόρα πτώση θα μπορούσε να είχε συμβεί το βράδυ, ενώ αυτός και ο Ίρβιν επέστρεφαν στο βουνό.

Μέλη της οικογένειας του Irvine προσέφεραν εθελοντικά δείγματα DNA για να επιβεβαιώσουν ότι το πόδι στην κάλτσα είναι όντως δικό του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response