Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει, η Ρωσία έτοιμη για σκληρή απάντηση

Κοινοποίηση:
ΚΙΕΒΟ

Εάν δει κανείς με στρατιωτικούς όρους την κατάσταση στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να οριοθετήσουν τα εδάφη ανατολικά του Δνείπερου ποταμού ελέγχοντας το Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson.
Ταυτόχρονα με στόχο να αποδυναμώσουν οι ρώσοι το καθεστώς Zelensky και να αποδυναμώσουν τα σχέδια του Ουκρανικού στρατού για αντεπιθέσεις ειδικά σε Kherson και Donbass μια περιοχή περίπου 1000 χιλιομέτρων… συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την Ουκρανία, έχοντας καταστρέψει το 40% των ενεργειακών υποδομών της χώρας.
Ο στόχος των ρώσων που χτυπούν μονάδες ενέργειας αλλά και άλλων δημοσίων παροχών είναι να δημιουργηθεί μηχανισμός αμφισβήτησης του Zelensky όταν θα έρθει ο χειμώνας και οι άμαχοι Ουκρανοί θα αναζητούν λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.
Επί της ουσίας ο ρώσος Πρόεδρος Putin θέλει να οριοθετήσει το μέτωπο στην Ουκρανία και ταυτόχρονα να οριοθετήσει τον υβριδικό πόλεμο που διεξάγουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας…

Ενώ η οριοθέτηση του μετώπου στην Ουκρανία είναι ένας δύσκολος αλλά εφικτός στόχος ο υβριδικός πόλεμος της Δύσης που στοχεύει στην αποδυνάμωση οικονομική και στρατιωτική της Ρωσίας… συνεχίζεται και κλιμακώνεται…

Οι 5 λόγοι που δείχνουν κλιμάκωση… ενώ η Ρωσία θέλει επειγόντως αποκλιμάκωση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν τα δύο πρώτα επίγεια συστήματα αεράμυνας μικρής έως μεσαίας εμβέλειας NASAMS στην Ουκρανία, δήλωσε ο Greg Hayes, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής του συστήματος Raytheon Technologies.
«Μόλις παραδώσαμε δύο συστήματα NASAMS τα οποία εγκαθίστανται στην Ουκρανία»
Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να προμηθεύσουν συνολικά οκτώ από αυτά τα συστήματα στην Ουκρανία ως μέρος της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας.
Αυτό σημαίνει ότι τα συστήματα θα κατασκευαστούν βάσει σύμβασης με τον κατασκευαστή τους, αντί να αφαιρούνται από τα αποθέματα του Πενταγώνου.

Οι Ουκρανοί αναμένουν άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη από την Δύση

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov πιστεύει ότι η Ουκρανία θα λάβει άρματα μάχης και μαχητικά δυτικής κατασκευής.
Μιλώντας για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από τη Δύση, ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας είπε: «Αν ακούσετε ότι αυτό είναι αδύνατο, σημαίνει ότι θα είναι δυνατό στο μέλλον».
«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι τα άρματα μάχης Abrams θα είναι δυνατά στο μέλλον και είμαι σίγουρος ότι θα είναι δυνατά και μαχητικά όπως τα F-16, F-15 ή Gripen από τη Σουηδία», πρόσθεσε.
Ο Ουκρανός υπουργός άμυνας δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες είχαν αρνηθεί προηγουμένως να προμηθεύσουν ορισμένους τύπους όπλων, τα οποία τώρα μεταφέρονται στο μέτωπο.
Μεταξύ αυτών είναι drones, πυραυλικά συστήματα και εγκαταστάσεις πυροβολικού.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι οι αρχές των ΗΠΑ, είχαν προηγουμένως χαρακτηρίσει την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας Stinger στην Ουκρανία παράνομη και ακατάλληλη για πολιτικούς λόγους.
Αργότερα άλλαξαν θέση.

Οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα «περιμένουν επίσης μια πολιτική απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών» σχετικά με την προμήθεια τεθωρακισμένων δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία.
«Μετά το πρώτο Abrams, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε Leopards, Marders και άλλα βαριά τεθωρακισμένα οχήματα όπως τανκς» ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός άμυνας.

Ο επικεφαλής του τμήματος άμυνας πιστεύει ότι οι δυτικοί κατασκευαστές μπορούν να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα διαφόρων όπλων με βάση την εμπειρία χρήσης τους από τον ουκρανικό στρατό σε μάχες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία χρειάζεται να οργανώσει ένα «σύστημα επισκευής και συντήρησης» του υπάρχοντος στρατιωτικού εξοπλισμού. Επιπλέον, ο Reznikov τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κοινών επιχειρήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία και άλλες χώρες για την ανάπτυξη όπλων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο θα πρέπει να αναπτύξει την παραγωγή drones, παρόμοιων συσκευών για χρήση στη θάλασσα και επίγειων ρομποτικών συστημάτων.

Ο επικεφαλής του τμήματος άμυνας τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει τώρα απόλυτη ανάγκη από νέα συστήματα αεράμυνας που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση τόσο των πυραύλων όσο και των drones.

 

Τι θα συμβεί αν το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής «βοήθειας» που αποστέλλεται στην Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος να τοποθετηθούν τα όπλα του ΝΑΤΟ πριν από την άμεση εμπλοκή των στρατευμάτων;
Εάν το ΝΑΤΟ κινητοποιούσε τους στρατιώτες του και άρχιζε να κατευθύνεται προς την Ουκρανία, η Ρωσία έβλεπε τις εξελίξεις… Αλλά εάν τα όπλα που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ρωσίας αποστέλλονταν με τη μορφή «βοήθειας» αλλά δεν χρησιμοποιούνταν στην πραγματικότητα από τις ουκρανικές δυνάμεις, τότε θα ήταν ευκολότερο να αιφνιδιαστεί η Ρωσία με μια επίθεση.
Αυτό το σενάριο είναι μια θεωρία, ωστόσο ενίοτε οι θεωρίες βγαίνουν αληθινές.
Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και σε διεθνές επίπεδο.
Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ έχουν απόλυτη εμμονή με τη «νίκη» στην Ουκρανία…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. εξαϋλώνουν μεθοδικά τις υποδομές στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας με σκοπό να εμποδίζουν το ΝΑΤΟ να συμμετέχει στον πόλεμο. Κάποια στιγμή θα κηρύξουν ζώνη ασφαλείας στη δυτική Ουκρανία και δεν θα μπορούν πια οι Αμερικανοί να στέλνουν όπλα προστατευμένα σε τράνα με αμάχους. Απλώς δεν θα υπάρχουν πια επίγειες οδοί επικοινωνίας

  2. Βλαδιμηρε σκληρο ακουγεται αλλα πατα τα τα τιμημενα! Οι θρασυδειλοι μισθοφοροι αμερικλανοι θα κανουν τουμπεκι και κοκοκο!
    Ως μαρτυρες της Ορθοδοξιας μαζι σου! Και χεσε καμμια φορα επιτελους το γενιτσαρο Ερντοκλαν εν ονοματι του Ιησου Χριστου! Ο Μογγολος μπεσα δεν εχει! Ενα σκετο παζαρι ειναι!

Comments are closed.