Το έκανε … ντέρμπι η διπρόσωπη ΑΕΚ! Από το θριαμβευτικό 4-0 έφτασε στο αγχωτικό 4-3 κόντρα στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες

Κοινοποίηση:
ΑΕΚ - Ίντερ 4-3

Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η ΑΕΚ απέναντι στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες… Στο παρθενικό της επίσημο παιχνίδι επί διοικητικής σκέπης του Μάριου Ηλιόπουλου η «Ένωση» αν και βρέθηκε να προηγείται στο 65’ με 4-0 της ομάδας από την Ανδόρα με συνεχόμενα αμυντικά λάθη και ολιγωρίες, επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 4-3 και να θέσει σε κίνδυνο την υπόθεσης πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Εκεί, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νόα – Σλιέμα.
Η διαφορά δυναμικότητας που χώριζε τα δύο συγκροτήματα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής . Από τα πρώτα λεπτά το σύνολο του Αλμέιδα ανέλαβε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων. Μετά από μια διπλή ευκαιρία με δοκάρι του Λιούμπιτσιτς έφτασε στο 1-0. Ήταν το 5ο λεπτό όταν οι «κιτρινόμαυροι» μετά από διαρκή πίεση, βγήκαν στην κόντρα με τον Λιβάι Γκαρσία να φεύγει από τα αριστερά και να κάνει το γύρισμα στον Λιούμπιτσιτς ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ. Οι «κιτρινόμαυροι» ζευγάρωσαν τα τέρματά τους στο 20’. Ο Στρακόσια πανέξυπνα και με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Λιβάι Γκαρσία στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, με τον φορ των «κιτρινόμαυρων» με διπλή προσπάθεια να πετυχαίνει το 2-0.
Η ΑΕΚ απλοποίησε τα πράγματα στο 31’ όταν ο Ελίασον και Ρότα συνεργάστηκαν στη δεξιά πλευρά της επίθεσης της Ένωσης, με τον τελευταίο να κάνει το συρτό γύρισμα και τον Γιόνσον να αφήνει την μπάλα στον Γκατσίνοβιτς που με υπέροχο πλασέ έγραψε το 3-0. Η «Ένωση» έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της στο 53’, όταν έπειτα από κόρνερ του Ελίασον ο Μουκουντί με κεφαλιά πέτυχε το 4-0.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 65’ με αυτογκόλ του Βίντα σε μία ανύποπτη φάση. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι με τον Γκαρσία στο 73’, ο οποίος όμως νικήθηκε στην εκτέλεσή του από τον Μουνιόθ. Με την ομάδα της Ανδόρας να κερδίζει αυστηρό πέναλτι στο 76’ με τον Αντρέου να γράφει το 4-2.
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν νέα ολιγωρία της άμυνας της ΑΕΚ και με τον Μαρτίνες στο 83’ μείωσαν το σκορ για το τελικό 4-3

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: