Το σφουγγάρι το πιάτων έρχεται καθημερινά σε επαφή με κάθε είδους υπολείμματα από τα γεύματα της ημέρας αλλά και με διάφορες επιφάνειες όπως ο πάγκος της κουζίνας.
Κάθε πότε πρέπει να πετάμε το σφουγγαράκι και να το αντικαθιστούμε με ένα καινούργιο;
Σύμφωνα με τον Σάιμον Μπλάκχερστ, τεχνικό διευθυντή της Minky, εταιρία που προμηθεύει καθαριστικά προϊόντα στη βρετανική βασιλική οικογένεια, όσο ισχυρά καθαριστικά κι αν επιλέξουμε για την κουζίνα μας, χρησιμοποιώντας ένα παλιό σφουγγαράκι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξαπλωθούν βακτήρια σε όλες τις επιφάνειες και δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε απόλυτη καθαριότητα.
Το απόλυτο τρικ για να εξοντώσετε τα μικρόβια από το σφουγγάρι των πιάτων!
Για να διατηρήσετε την κουζίνα και τα πιάτα σας απαλλαγμένα από μικροοργανισμούς, ο Μπλάκχερστ προτείνει να πετάτε το σφουγγαράκι κάθε εβδομάδα και να το αντικαθιστάτε με ένα καινούργιο.
Στο μεταξύ, δεν πρέπει να αφήνετε το σφουγγαράκι μέσα στο νεροχύτη. Πρέπει να το στραγγίζετε καλά και να το τοποθετείτε σε κάποια καθαρή επιφάνεια που να μπορεί να στεγνώνει εντελώς.
εγώ λέω το άλλο δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά τα σαπούνια για τα πιάτα είναι άκρως βλαβερά .το σφουγγάρι αν δεν το αλλάζει είναι λάθος οκ αλλά αν το δεις σε σύγκριση με τα υγρά πιάτων ακόμα και να μην το άλλαξεις ποιο ασφαλές θα είναι από το να χρησιμοποιησεις υγρό πιάτων . είπαμε μείωση πληθυσμού και μόνο καρκίνο