Ο Ιούνιος επιτέλους ήρθε και παρά την αστάθεια που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, η θερμοκρασία έχει ξεκινήσει να ανεβαίνει και φυσικά το παγωτό που είναι το πιο αγαπημένο επιδόρπιο για μεγάλους και παιδιά, έχει την τιμητική του.
Μαζί με την δροσιά και την γεύση του, όμως, φέρνει και τύψεις σχετικά με τις θερμίδες και την γενικότερη διατροφική του αξία.
Γι’ αυτό, πολλοί προσπαθούν να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές στο παγωτό, απορρίπτοντας το κανονικό και προτιμώντας το σορμπέ.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα, το παγωτό σορμπέ και το κανονικό παγωτό έχουν σημαντικές διαφορές, όσον αφορά το τι είναι πιο υγιεινό:
Το σορμπέ έχει μηδενικό επίπεδο λιπαρών, σε αντίθεση με το κανονικό που έχει 7g.
Το σορμπέ έχει 80 θερμίδες σε σύγκριση με τις περίπου 100-150 στο κανονικό
Το σορμπέ έχει περισσότερη ζάχαρη (20g) από το πλήρες σε λιπαρά παγωτό και σχεδόν όση ζάχαρη έχει ένα με μειωμένα λιπαρά (21g)
Το σορμπέ έχει λιγότερο ασβέστιο, βιταμίνη Α και σίδηρο από το κανονικό. Ωστόσο έχει πολύ περισσότερη βιταμίνη C
Συνολικά λοιπόν, το σορμπέ είναι μια πιο υγιεινή επιλογή, αρκεί να μην το παρακάνετε στην ποσότητα (κάτι που πρέπει να ισχύει σε κάθε διατροφική σας επιλογή ούτως ή άλλως), επειδή μπορεί να καταναλώσετε αρκετή ζάχαρη.