Το βρετανικό «Τρίγωνο των Βερμούδων» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 50 ανθρώπους

Κοινοποίηση:
trigwnovermoudwn

Το βρετανικό «Τρίγωνο των Βερμούδων» έχει στοιχίσει τη ζωή σε 50 ανθρώπους, σε οκτώ τρομακτικά δυστυχήματα.

Οι επισκέπτες ταξιδεύουν στην περιοχή Peak District για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα στους λόφους και την ύπαιθρο – αλλά οι λόφοι του Glossop κρύβουν μια σκοτεινή ιστορία.

Μια συγκεκριμένη περιοχή πάνω από τους βάλτους έχει ονομαστεί «Τρίγωνο των Βερμούδων του Ηνωμένου Βασιλείου», μετά την πτώση πολλών αεροσκαφών, με δεκάδες νεκρούς.

Συντρίμμια παραμένουν στο μεταλλικό νεκροταφείο, αυτά του βομβαρδιστικού Bleakblow Bomber, γνωστού και ως Over Exposed, ενός αεροσκάφους B-29 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Κατέπεσε ενώ κατέβαινε, αφού πιστεύεται ότι ο πιλότος θεώρησε πως είχε απομακρυνθεί από τους λόφους λόγω κακής όρασης μέσα σε πυκνά σύννεφα.

Το αεροπλάνο είχε χρησιμοποιηθεί για να καταγράψει πλάνα από τις πυρηνικές δοκιμές στην ατόλη Bikini, πριν βρει φρικτό τέλος κοντά στο Higher Shelf Stones το 1948.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι κατά τη συντριβή του αεροσκάφους έχασαν τη ζωή τους και οι 13 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και 11 μέλη του πληρώματος.

Οι περιπατητές μπορούν να δουν το απόκοσμο σημείο της συντριβής, με τμήματα του κινητήρα του αεροπλάνου και εξαρτήματα να είναι διάσπαρτα.

Το σημείο συντριβής του B-29 στο Bleaklow Moor στην περιοχή Peak District

Ξύλινοι σταυροί έχουν τοποθετηθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς, και μια πλάκα γράφει: «Είναι αμφίβολο αν το πλήρωμα είδε ποτέ το έδαφος».

Οκτώ αεροπορικά δυστυχήματα στην περιοχή

Όμως, αυτό ήταν μόνο ένα από τα οκτώ αεροπορικά δυστυχήματα στην περιοχή.

Μέσα σε μόλις 17 χρόνια, 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πτήσεις πάνω από την περιοχή, η οποία ονομάστηκε «Τρίγωνο των Βερμούδων του Ηνωμένου Βασιλείου».

Πιστεύεται ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, το δύσκολο έδαφος για πλοήγηση και οι πολλαπλές αεροπορικές βάσεις που βρίσκονται κοντά, οδήγησαν στις τραγωδίες.

Ωστόσο, στις μέρες μας, με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, θεωρείται ασφαλής διαδρομή – με καμία συντριβή από το 1956.

Το πραγματικό Τρίγωνο των Βερμούδων

Το πραγματικό Τρίγωνο των Βερμούδων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά μυστήρια του κόσμου.

Βρίσκεται σε ένα τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού και καλύπτει μια θαλάσσια έκταση 440.000 μιλίων.

Είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους θαλάσσιους δρόμους στον κόσμο, με πλοία που περνούν από εκεί για να φτάσουν σε λιμάνια της Αμερικής, της Ευρώπης και της Καραϊβικής.

Γνωστή και ως «Τρίγωνο του Διαβόλου», έχει κατηγορηθεί για την εξαφάνιση δεκάδων αεροπλάνων και πλοίων τα τελευταία 100 χρόνια.

Αυτός ο χάρτης της Chicago Tribune που απεικονίζει το Τρίγωνο των Βερμούδων στις 5 Φεβρουαρίου 1979

Οι αναφορές ανεξήγητων εξαφανίσεων δεν τράβηξαν πραγματικά την προσοχή του κοινού μέχρι τον 20ό αιώνα, όταν το USS Cyclops, ένα φορτηγό-πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μήκους 542 ποδιών με πάνω από 300 άνδρες, βυθίστηκε κάπου μεταξύ των Μπαρμπάντος και του Κόλπου Τσέζαπικ.

Τουλάχιστον 1.000 ζωές έχουν χαθεί τα τελευταία 100 χρόνια. Κατά μέσο όρο, τέσσερα αεροσκάφη και 20 σκάφη αναψυχής χάνονται κάθε χρόνο.

Υπάρχουν πολλές πιθανές θεωρίες που «εξηγούν» τη μυστηριώδη «επικίνδυνη ζώνη», από τα καιρικά φαινόμενα μέχρι το ανθρώπινο λάθος.

Ωστόσο, η νεότερη εξήγηση είναι τα «εξαγωνικά σύννεφα». Πρόκειται για σύννεφα που προκαλούν τρομακτικές «βόμβες αέρα» με ταχύτητα 270 χιλιομέτρων/ώρα, αρκετά ισχυρές ώστε να σχηματίζουν κύματα ύψους άνω των 20 μέτρων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: