Αν έχετε πάει στην Ιταλία τότε σίγουρα θα έχετε φάει πανακότα. Παρακάτω σας δίνουμε μια ιδιαίτερη παραλλαγή που έχει ως βάση το γιαούρτι και θα σας ενθουσιάσει.
Μόλις φτιάξετε την συνταγή αυτή είμαστε σίγουροι πως θα θέλετε να τρώτε το συγκεκριμένο γλυκό κάθε μέρα για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.
Αυτό που την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι το πόσο εύκολη και γρήγορη είναι αλλά και πόσο μπορεί να φέρει το Ιταλικό, πολυτελές στιλ στο σπίτι σας.
Η όλη διαδικασία της προετοιμασίας και του μαγειρέματος θα σας πάρει 13 λεπτά.
για την πανακότα:
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- 1 φλ. γιαούρτι πλήρες
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για τη διακόσμηση (προαιρετικά):
- 1/2 φλ. κομμένες φράουλες
- 1/2 φλ. μούρα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Ξεκινήστε βάζοντας το νερό σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε μέσα τη ζελατίνη και αφήστε την να μαλακώσει.
Βάλτε σε ένα άλλο μπολ το γιαούρτι και το 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Ρίξτε τη ζάχαρη και το 1/2 φλ. κρέμας γάλακτος σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να βράσει για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με τη βανίλια.
Προσθέστε το μείγμα της ζελατίνης στη ζεστή κρέμα. Ρίξτε το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατέψτε απαλά.
Χωρίστε το μείγμα σε μπολάκια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Μπορείτε να τα σερβίρετε με φράουλες, μούρα και λίγη ζάχαρη από πάνω.
Αποθηκεύστε την πανακότα σας στο ψυγείο μέχρι και για 3 ημέρες.