Όταν καταπίνουμε μια τσίχλα, το σώμα δεν μπορεί να τη χωνέψει ή να τη διαλύσει όπως τα κανονικά φαγητά που καταναλώνουμε. Χωρίς να σημαίνει πως παραμένει στο στομάχι μας για πάντα, η τσίχλα θα αποβληθεί από τον οργανισμό εντός 1 έως 3 ημερών.
Ωστόσο η κατάποση πολλών τσιχλών σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη των εντέρων.
Ναι, μπορεί κάποιος να καταπιεί την τσίχλα, αλλά δεν πρέπει καθώς χει ελάχιστη θρεπτική αξία και μπορεί να περιέχει συνθετικές ουσίες που πιθανώς δεν πρέπει να εισάγει στο πεπτικό του σύστημα.
Η κατάποσή της είναι ασφαλής ή όχι;
Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων, η τσίχλα είναι ασφαλής για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Αλλά αυτό συνοδεύεται από συγκεκριμένους κανονισμούς που περιγράφουν λεπτομερώς ποια συστατικά και σε τι ποσότητα πρέπει να περιέχονται στις τσίχλες.
Το βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο, το διοξείδιο του τιτανίου και η ασπαρτάμη είναι αμφιλεγόμενα συστατικά στην τσίχλα. Αλλά η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων τα θεωρεί ασφαλή αν χρησιμοποιούνται σε ελάχιστες ποσότητες. Στα παιδιά, ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να αποφεύγουμε να δίνουμε τσίχλα εάν δεν μπορούν να αποφύγουν την κατάποση.
Εάν τώρα κάποιος, μπορεί να μασήσει την τσίχλα χωρίς να την καταπιεί, ίσως στην πραγματικότητα να υπάρχουν κάποια οφέλη από αυτήν τη συνήθεια. Έρευνες δείχνουν ότι το μάσημα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες, αλλά και να βοηθήσει στην παραγωγικότητα και την ευεξία.
….απόφραξη των εντέρων όπως απόφραξη φρεατίων; Μήπως να λέγαμε φράξιμο για να καταλαβαίνουν όλοι;