Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο της ισπανικής κουζίνας. Παραδοσιακά ήταν μια συνταγή μια μεγάλες γιορτές (Festa Major ή μετά από μεγάλες περιόδους εργασίας όπως μετά τη συγκομιδή ή το αλώνισμα).
Παραδοσιακά τα πουλερικά ήταν ιδιοκτησία κληρικών και πλούσιων οικογενειών ή αγροτικών οικογενειών για ειδικές περιστάσεις.
Στην πραγματικότητα από τα μεσαιωνικά χρόνια μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα οι χωρικοί εξέτρεφαν πουλερικά για τα αυγά. Κρατούσαν ένα – δύο για να μπορέσουν να τα σφάξουν τα Χριστούγεννα ή σε άλλες σημαντικές περιστάσεις.
Το συγκεκριμένο πιάτο – rostit de Pollastre – είναι ένα εξαιρετικό γεύμα, χαμηλό σε θερμίδες, γεμάτο πρωτεΐνη. Είναι ιδανικό για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και δυνατούς μύες.
Κάθε πιάτο παρέχει 532 θερμίδες/μερίδα. Επίσης κάθε μερίδα καλύπτει το 26,6% της απαραίτητης ημερήσιας ενέργειας.
Σερβίρεται βάζοντας ένα κομμάτι μαγειρεμένου κοτόπουλου με όσο κρεμμύδι και σκόρδο θέλουμε. Ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο.