Το ιρανικό Ναυτικό απέπλευσε από τους ναυστάθμους του και πήρε θέσεις μάχης εν αναμονή της ισραηλινής επίθεσης

Κοινοποίηση:
444668

Το ιρανικό Ναυτικό απέπλευσε από τους ναυστάθμους του και φέρεται πως έχει πάρει θέσεις μάχης εν αναμονή της ισραηλινής επίθεσης. 

«Ο IDF (ισραηλινός στρατός) προετοιμάζει μια απάντηση στην άνευ προηγουμένου και παράνομη ιρανική επίθεση εναντίον Ισραηλινών αμάχων και του Ισραήλ», δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν είχε την εξουσία να μιλήσει δημόσια για το θέμα.

Δεν διευκρίνισε τη φύση ή το χρόνο της απάντησης. Ωστόσο πηγές των ΗΠΑ αναφέρουν ότι μπορεί να συμβεί επίθεση από το Ισραήλ «σε άμεσο χρονικό πλαίσιο» στο Ιράν. Το Ιράν απείλησε να απαντήσει επίσης άμεσα.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη τον στρατό, ανέφερε ότι η απάντηση του στρατού θα είναι «σημαντική». «Οι IDF προετοιμάζονται για ένα σημαντικό χτύπημα στο Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση αυτής της εβδομάδας από την Τεχεράνη», ανέφερε η εφημερίδα.

«Ο στρατός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το Ιράν να εκτοξεύσει ξανά πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος μετά την ισραηλινή επίθεση», πρόσθεσε.

Την 1η Οκτωβρίου, το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους στο Ισραήλ, στη δεύτερη άμεση επίθεση στη χώρα σε λιγότερο από έξι μήνες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response