Το κυρίαρχο κόμμα της Αυστρίας ζητά την απόσυρση της αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου λόγω παραβίασης του διεθνούς δικαίου

Κοινοποίηση:
fpo-naslovna

Το δεξιό Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας (FP Ö), το ισχυρότερο κόμμα σε αυτή τη χώρα στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , έστειλε σχέδιο ψηφίσματος στο αυστριακό κοινοβούλιο απαιτώντας από το κοινοβούλιο να αποφανθεί κατά της αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου.

Στο αίτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FPÖ Μαξιμιλιάν Κράους και ο βουλευτής Άντον Μαχντάλικ και το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό συζήτηση, τονίζεται ότι το Κόσοβο δεν είναι ανεξάρτητο κράτος.

«Το Κοσσυφοπέδιο ήταν μέρος της Σερβίας και χωρίστηκε από τη Σερβία με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999 , σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, και μέχρι σήμερα δεν έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο από τις περισσότερες χώρες. Η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο παραβίασε και καταπάτησε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, αλλά και το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ , το οποίο εγγυάται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας», αναφέρει το FPÖ.

Εξαιτίας αυτού, κατά τη γνώμη τους, δεν επετράπη στην αυστριακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει το «Κόσοβο» ως ανεξάρτητη χώρα.

Αφίσα FPO

Αφίσα του FPÖ : «Σταματήστε την τρέλα της ΕΕ : η κρίση ασύλου, η πολεμοχαρή του φον ντερ Λέινα , ο οικοκομμουνισμός και το χάος της κορώνας».

«Επί χρόνια μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας, το Κοσσυφοπέδιο παραμένει αμφιλεγόμενο και δεν αναγνωρίζεται από μεγάλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι σχέσεις με τη Σερβία είναι τεταμένες και έχουν επιδεινωθεί πρόσφατα. Σε αυτόν τον τομέα, η αλβανική, αλβανο-μουσουλμανική πλειοψηφία αντιτίθεται στη σερβική ορθόδοξη μειονότητα. Η νομική και πολιτική αυτονομία της σερβικής μειονότητας δεν είναι ακόμη εγγυημένη», καταλήγει το έγγραφο.

Στο ψήφισμα, οι Libertarians εφιστούν επίσης την προσοχή στις ελλείψεις στην οικοδόμηση του κράτους δικαίου και στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Δηλώνουν ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει πέσει από την 95η στην 176η θέση στον δείκτη διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας.

Το οργανωμένο έγκλημα είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα , προειδοποιεί το FPÖ.

Εξαιτίας όλων αυτών, το FPÖ υπέβαλε ψήφισμα κατά της αναγνώρισης του “Κοσόβου” ως ανεξάρτητης χώρας και κατά της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Απο την ωρα που το “απελευθερωσε” ο “αμυντικος” μηχανισμος ΝΑΤΟ υπο τις οδηγιες του τοτε αντιπροεδρου των ΗΠΑ χασαπη Μπαιντεν ακομα να το αναγνωρισετε? ! Τοσα κοσσοβαρικα καραβανια βομβαρδισε το πουντο ΝΑΤΟ@ που εκπροσωπουσε τα αμερικλανια για το ουρανιο της Βοιβοντινα!

Leave a Response