Το μοιραίο λάθος της Χεζμπολάχ και η κίνηση-ματ του ισραηλινού στρατού

Κοινοποίηση:
1728024105155-48099225-lebanon

Η Χεζμπολάχ σχεδίασε έναν ελιγμό νίκης, αλλά έκανε ένα μοιραίο λάθος.

Η εφημερίδα Maariv γράφει ότι ο Ισραηλινός Στρατός συνοψίζει τα αποτελέσματα μιας εντατικής επιχείρησης στο βόρειο μέτωπο, που στρέφεται κατά των διοικητών της Χεζμπολάχ που ηγούνται των μαχών στο νότιο Λίβανο.

Επίγειες δυνάμεις της 36ης, 98ης και 91ης μεραρχίας πολεμούν ενεργά στην πρώτη γραμμή των χωριών του Λιβάνου. Υπάρχουν άφθονα στοιχεία από αυτή την περιοχή για το πώς έχουν κατασκευαστεί υποδομές που έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν και να σκοτώνουν αντιπάλους όλα αυτά τα χρόνια. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σημειώνει: «Υιοθετήσαμε αυτή τη μοναδική συνταγή για την αλληλεπίδραση μεταξύ χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων από το νότο».

Το σχέδιο της Χεζμπολάχ και η απάντηση των IDF
Οι IDF διεξάγουν επιχειρήσεις στη Βηρυτό εδώ και δύο εβδομάδες. Η Χεζμπολάχ μετέφερε σημαντική ποσότητα όπλων και εξοπλισμού παραγωγής όπλων στην περιοχή Dahiya της Βηρυτού, τοποθετώντας τα τόσο υπόγεια όσο και σε πολυώροφα κτίρια.

Χάρη στις πληροφορίες που συνέλεξαν, οι IDF μπόρεσαν να πλήξουν περίπου 100 στόχους στη Βηρυτό, με υψηλό βαθμό ακρίβειας. Οι καταστροφές στη Βηρυτό είναι εκτεταμένες γιατί η Χεζμπολάχ έχει τοποθετήσει τα όπλα της στο κέντρο της πόλης. Συνειδητοποιώντας ότι οι IDF θα χτυπούσαν, η Χεζμπολάχ μετέφερε όπλα στη Βηρυτό, πιστεύοντας ότι ήταν μια ασφαλής ζώνη.

Ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποίησε επίσης επιχειρήσεις κρούσης ακριβείας για να σκοτώσει τον Νασράλα και τον διάδοχό του. Για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στους αμάχους, o IDF προειδοποιεί τον πληθυσμό εκ των προτέρων για επερχόμενες επιθέσεις. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η αποτροπή εξωτερικής υποστήριξης προς τη Χεζμπολάχ. Ο Ισραηλινός Στρατός εξουδετέρωσε στρατιωτικές οδούς προμήθειας όπλων προς τη Χεζμπολάχ που χρησιμοποιούσαν διαβάσεις πολιτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response