Το μοιραίο τέλος πλησιάζει, οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν τις τελευταίες μάχιμες εφεδρείες τους

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η τακτική των Ρώσων… έχει ισχυρό στρατηγικό υπόβαθρο…
Βομβαρδίζουν και καταστρέφουν λιμάνια, μονάδες στρατού, βιομηχανίες παραγωγής όπλων και drones αλλά και αποθήκες με οπλικά συστήματα και ταυτόχρονα… έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή άμυνα… αποδεκατίζοντας τους Ουκρανούς που εξαντλούνται…
Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν τις τελευταίες μάχιμες εφεδρείες τους, ήδη χρησιμοποίησαν στο νότιο μέτωπο την 82η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου μια από τις τελευταίες καλά εκπαιδευμένες Ταξιαρχίες των Ουκρανών…
Ωστόσο όπως αποκαλύπτεται περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες στασίασαν αφού αρνήθηκαν να υπακούσουν εντολές ώστε να ριχθούν στην μάχη που οδηγεί σε βέβαιο θάνατο…

Κατά ορισμένους της CIA το μοιραίο τέλος πλησιάζει, ο Ουκρανικός στρατός θα υποχρεωθεί να παραδοθεί…

Ισχυρές εκρήξεις στο Izmail και το Reni, στην περιοχή της Οδησσού

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Izmail και στο Reni στην περιοχή της Οδησσού, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
Όπως αναφέρεται, από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με drones προκλήθηκαν ζημιές σε σιλό και σε αποθήκες σιτηρών και δημητριακών.
Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως αναχαίτισαν 13 ρωσικά drones πάνω από την Οδησσό και την περιοχή του Mykolaiv, αλλά παραμένει άγνωστο το πόσα ήταν τα drones που εκτόξευσε η Ρωσία.
Οι ρωσικές δυνάμεις εδώ και καιρό έχουν βάλει στο στόχαστρο μονάδα συντήρησης του ουκρανικού στόλου στο Izmail, όπου επισκευάζονταν ουκρανικά στρατιωτικά σκάφη, άλλες λιμενικές εγκαταστάσεις, όπως τοποθεσίες ξένων μισθοφόρων και εξοπλισμού, καθώς και μια αποθήκη πετρελαίου.
Από τις 10 Οκτωβρίου 2022, ο ρωσικός στρατός εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών της Ουκρανίας.

Ισχυρές εκρήξεις και στο Kharkiv

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Kharkiv της Ουκρανίας με φόντο συναγερμό αεροπορικής επιδρομής που κηρύχθηκε στην περιοχή.
Οι επιθέσεις στην ουκρανική υποδομή  ξεκίνησαν στις 10 Οκτωβρίου 2022 – δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, πίσω από την οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, βρίσκονταν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.
Τα πλήγματα πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη τη χώρα.

Πρωτοφανείς αεροπορικές επιδρομές ρώσων στις ουκρανικές δυνάμεις γύρω από το Urozhainoye – Βρέχει βόμβες

Η Ρωσία με πρωτοφανείς αεροπορικές επιδρομές πλήττει ουκρανικές δυνάμεις γύρω από το Urozhainoye.
Ρωσικά αεροσκάφη χτυπούν ουκρανικές μονάδες που επιτίθενται σε θέσεις των ρωσικών δυνάμεων κοντά στον οικισμό Urozhainoye στο Donetsk, δήλωσε o Rogov πρόεδρος της ομάδας της κοινωνίας των πολιτών We Are Together with Russia.
“Σχετικά με το Urozhainoye:
Το επίπεδο επίθεσης από ρωσικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής και επίθεσης εδάφους είναι απλά πρωτοφανές.
Βρέχει βόμβες στους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο μάχης Zaporozhye.
Μεταξύ άλλων, η καθοδηγούμενη βόμβα FAB 500 στοχεύει σε εξοπλισμό ρίχνεται κατά δεκάδες», τόνισε ο Rogov.

Περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν διαταγές επίθεσης… προς την κατεύθυνση της Zaporizhia

Περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην επίθεση προς την κατεύθυνση του Ζαπορόζιε, δήλωσε ο Balitsky, αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής της Zaporizhia.
«Δύο από τα τρία  τάγματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε επιθετικές επιχειρήσεις λόγω της χαμηλής ηθικής και ψυχολογικής τους κατάστασης».
Σύμφωνα με τον Balitsky, αυτοί οι 500 στρατιώτες έχουν βαρεθεί να βλέπουν τον θάνατο των συντρόφων τους και δεν θέλουν να γίνουν τροφή για τα κανόνια.
Σημείωσε ότι μόνο σε μια νύχτα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 132 στρατιώτες στην κατεύθυνση Zaporozhye, ενώ δεν είναι σε θέση να φτάσουν ούτε στην πρώτη γραμμή των ρωσικών στρατευμάτων.
Στις 4 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περισσότερους από 43.000 στρατιώτες και πάνω από 4,9 χιλιάδες όπλα από τις 4 Ιουνίου 2023.
Έως τις 15 Αυγούστου υπολογίζονται οι νεκροί Ουκρανοί σε 46.500 και πλησιάζουν τις 50.000 στρατιώτες…

Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους Kh-22

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγνώρισαν την αδυναμία της ουκρανικής αεράμυνας να αντιμετωπίσει ρωσικούς πυραύλους
Τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ρωσικούς πυραύλους Kh-22, δήλωσε ο Ignat, σύμβουλος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Η ουκρανική αεράμυνα δεν μπόρεσε ποτέ να καταρρίψει τους πυραύλους X-22 ή Kh-22 με τους οποίους η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία.
Αυτοί οι πύραυλοι είναι υπερηχητικοί.
Επομένως, τέτοιοι πύραυλοι δεν μπορούν να καταστραφούν από συμβατικά συστήματα αεράμυνας.
Ο Ignat είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν την τεχνική της γρήγορης αλλαγής της τροχιάς των πυραύλων.
Εξαιτίας αυτού, το σύστημα αεράμυνας συχνά δεν μπορεί να εντοπίσει τον πύραυλο.
Ο ρωσικός στρατός έπληξε ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot στο Κίεβο με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal τον Μάιο.
Το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να τον αναχαιτίσει.

Newsweek: Τα ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό οδήγησαν στην εξάντληση της αεράμυνας της Ουκρανίας

Τα ρωσικά πλήγματα κοντά στην Οδησσό εξάντλησαν την ουκρανική αεράμυνα που προσπαθούσε να αναχαιτίσει πυραύλους, γράφει το Newsweek , με βάση μια ανάλυση βίντεο που φέρεται να δείχνει τη λειτουργία του γερμανικού αντιαεροπορικού πυροβόλου Gepard.
Εκπληκτικά νέα νυχτερινά πλάνα από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας δείχνουν τον στρατό του Κιέβου να καίει αποθέματα πυραύλων σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει ένα μπαράζ ρωσικών πυραύλων.
Το Newsweek σημείωσε ότι η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει εξακριβωθεί.
Ο ρωσικός στρατός, μετά την τρομοκρατική επίθεση που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας τη νύχτα της 17ης Ιουλίου, χτυπάει ως αντίποινα στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης ουκρανικών πλοίων drone στις περιοχές της Οδησσού και του Mykolaiv

Yermak (Επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου): Τα ρωσικά Lancet και Orlan προκαλούν μεγάλες ζημιές

Στρατιώτες ενημέρωσαν τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Ουκρανός Πρόεδρος με στρατιώτες στην περιοχή Zaporizhia ότι τα ρωσικά drones Lancet και Orlan παραμένουν πρόβλημα για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου Yermak
“Ο στρατός με ενημέρωσε για προβλήματα που δημιουργούνται από ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του αεροσκάφους κρούσης Lancet και του μη επανδρωμένου αεροσκάφους παρακολούθησης Orlan.
Αυτή η απειλή δεν πρέπει να αγνοηθεί.
Έλαβα υπόψη αυτές τις πληροφορίες”, έγραψε ο Yermak.
Ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι οι Ουκρανοί ειδικοί εξετάζουν εδώ και καιρό αυτά τα drones και ενημερώνουν τις χώρες εταίρους για τα ευρήματά τους.
Ο Zelensky επισκέφτηκε 9 ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές που ελέγχονται από το Κίεβο στην περιοχή Zaporizhia

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: