Το ξέρατε ότι η Ελλάδα έχει και έρημο; Δείτε που βρίσκεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Μία έκταση 1.000 στρεμμάτων, όπου η έρημος καλύπτει τα πάντα…
Μοναδικές εικόνες από την Έρημο της Ελλάδας στο Βαρθολομιό Ηλείας.

Στο Βαρθολομιό στο Νομό Ηλείας υπάρχει ένα απόκοσμο τοπίο, όπου η άμμος καλύπτει τα πάντα και η βλάστηση είναι ελάχιστη. Οι ντόπιοι συνηθίζουν, όχι άδικα, να την ονομάζουν «Η έρημος της Ελλάδας».
Πρόκειται για μία έκτασή περίπου 1.000 στρεμμάτων. Χιλιάδες χρόνια συσσώρευσης άμμου από τους δυτικούς ανέμους που πνέουν συνήθως στην περιοχή έχουν δημιουργήσει αυτό το απόκοσμο τοπίο που θυμίζει Σαχάρα.

Τα ελάχιστα δέντρα που υπάρχουν προσπαθούν να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες.
Οι θίνες (δηλαδή τα βουνά από άμμο) δεσπόζουν στην περιοχή και καθιστούν μοναδικό το θέαμα της πτήσης πάνω από αυτές.

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από την Έρημο της Ελλάδας, έναν τόπο όπου η άμμος καλύπτει τα πάντα και υπάρχει ελάχιστη βλάστηση και βρίσκεται κοντά στις Θίνες Βαρθολομιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. …ακομη και ερημο εχει η Ελλαδα μας….τα παντα εχει…γαλανη θαλασσα πανεμορφα νησια,και παραλιες,,πεδιαδες, δαση,ποταμια και βουνα μοναδικης ομορφιας,…παραγουμε τα παντα…φροντιζουν καποιοι που ορισμενοι τους θεωρουν παρακατιανους να μην μας λειπει το κρεας,το ψαρι,το γαλα,τα λαχανικα κλπ..
    ….εχει και κατι ακομη η Ελλαδα.που λεγεται φιλοτιμο ,μια λεξη που δεν μεταφραζεται σε καμια γλωσσα…
    ..εχει τους ανθρωπους να το διαιωνιζουν …εχει και το λαο της που αν και ατιθασος,ξεροκεφαλος,εγωιστης,οξυθυμος κλπ,ξερει στις δυσκολες στιγμες να κατεβαζει το κεφαλι και να αγκαλιαζει τον συνανθρωπο του,την πατριδα του και να κανει θυσιες…
    ….ΟΜΩΣ στην Ελλαδα αυτο που λειπει ειναι ενας ΗΓΕΤΗΣ ανεξαρτητα πολιτικης παραταξης …και δυστυχως ουτε προκειτε να αποκτησει…..

Comments are closed.