Το παιδί του… τυφώνα Μίλτον – «Γεννούσα και έξω έβλεπα την καταστροφή»

Κοινοποίηση:
milton_storm_child

Ήταν τέσσερις το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα, στο Πορτ Σάρλοτ της Φλόριντα όταν ξεκίνησε η γέννα της Κένζι Λούελλεν (Kenzie Lewellen) στο σπίτι της στο Πορτ Σάρλοτ, καθώς ο τυφώνας Μίλτον κατευθυνόταν τα εκεί από προς τον Κόλπο του Μεξικού. Η ίδια μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή προς το νοσοκομείο γέννησε σε ένα δωμάτιο με θέα στην καταστροφή που προκαλούσε προκαλέσει ο τυφώνας. Ευτυχισμένη πια περιέγραψε στο NBC News τις δραματικές στιγμές που βίωσε μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν πήγε νωρίτερα στο νοσοκομείο εξήγησε ότι δεν τους δέχονταν πριν να ξεκινήσει ο τοκετός καθώς δεν «λειτουργούσε ως καταφύγιο», όπως τους είπαν.

Κάπως έτσι, βρέθηκε στο σπίτι μαζί με την μητέρα και τον σύντροφό της να αναζητά την πιο ασφαλή διαδρομή μέσα στο σκοτάδι και ενώ οι άνεμοι και η βροχή δυνάμωνε όσο πλησίαζε ο τυφώνας στην ακτή ελαφρά εξασθενημένος σε σχέση με την ισχύ που είχε όταν ήταν στον Κόλπο του Μεξικού.

«Το μυαλό μου δούλευε με χίλια, σκεφτόμουν, τι θα κάνω;» δήλωσε μετά τον τοκετό η 22χρονη η οποία όπως παραδέχθηκε ήταν «πολύ νευρική» καθώς είχε έρθει η ώρα να γεννήσει την στιγμή που η περιοχή θα ήταν στο επίκεντρο του ενός από τους ισχυρότερους τυφώνες όλων των εποχών. Σε ίδια κατάσταση βρισκόταν και ο 24χρονος σύντροφός της, Μπένετ, που λίγα χρόνια πριν, το 2017, είχε «χάσει» τον πατέρα του στον τυφώνα Ίρμα.

Ο τυφώνας Μίλτον, που συνοδεύτηκε από 50 ανεμοστρόβιλους και καταστροφικές πλημμύρες, δεν είχε χτυπήσει ακόμα, αλλά το σπίτι του ζευγαριού είχε ήδη αρχίσει να εισέρχεται νερό. Είχαν σκεφτεί να απομακρυνθούν νωρίτερα προς το Δυτικό Πάλμ Μπιτς, αλλά ευτυχώς δεν το έκαναν γιατί η περιοχή, όπως αποκαλύφθηκε μετά, βρέθηκε στο επίκεντρο του τυφώνα.

Μετά από 4½ ώρες που είχαν ξεκινήσει οι συσπάσεις στο σπίτι, το ζευγάρι τελικά πήρε την δύσκολη απόφαση και ξεκίνησε το επικίνδυνο ταξίδι προς το Νοσοκομείο Sarasota Memorial το οποίο είχε συγκεντρώσεις προμήθειες γ για μια εβδομάδα.

«Η μητέρα μου οδηγούσε εν μέσω θύελλας. Προσπαθούσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί», δήλωσε ευτυχής η νέα μητέρα. «Δεν υπήρχαν πραγματικά πολλοί άνθρωποι στους δρόμους, γιατί είχε πολύ άνεμο έξω και έβρεχε αρκετά» δήλωσε βλέποντας όπως είπε από το δωμάτιο της, την ώρα του τοκετού, δέντρα να ξεριζώνονται και τη βροχή να δυναμώνει.

«Ήμουν πολύ φοβισμένη. Αν δεν είχα τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, θα ήταν πολύ χειρότερα», δήλωσε η νεαρή γυναίκα που τελικά χρειάστηκε να υποβληθεί σε καισαρική. είπε.

Λίγες ώρες μετά ο Ντίουι Λέστερ Μπένετ ο τέταρτος γεννήθηκε με βάρος 3,6 κιλά. Το ίδιο βράδυ άλλα έξι μωρά γεννήθηκαν στα δύο νοσοκομεία της πόλης κατά τη διάρκεια του τυφώνα Μίλτον που έπληξε την πολιτεία της Φλόριντα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response