Πέρασαν 90 χρόνια από την ημέρα που έγινε η κατάθεση του θεμελίου λίθου για την δημιουργία του πρώτου γηπέδου στην ιστορία του ΠΑΟΚ.
Ήταν 12 Δεκεμβρίου(σαν σήμερα) του 1929 όταν έμπαινε στις «ράγες» το θέμα της κατασκευής του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή Σιντριβάνι. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε (εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η Θεολογική σχολή του ΑΠΘ), δεν ήταν τυχαία καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκονταν ο προσφυγικός καταυλισμός της Αγίας Φωτεινής.
Το θέμα της δημιουργίας του γηπέδου αυτού αποδείχθηκε πως δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς χρειάσθηκε ένα διάστημα δυο περίπου ετών για να διορθωθεί η κλίση του εδάφους αλλά και να γίνουν μια σειρά από απαραίτητες εργασίες που θα επέτρεπαν έστω και στοιχειωδώς την τέλεση αγώνων.
Αργότερα, το 1932 προστέθηκαν σιδερένιες αλλά και ξύλινες κερκίδες(χωρητικότητας 500 ατόμων) με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από εκδηλώσεις που η ομάδα του ΠΑΟΚ προγραμμάτισε στην πόλη της Θεσσαλονίκης.Τα εγκαίνια του γηπέδου έγιναν τον Ιούνιο του 1932 και το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το πρωτάθλημα ήταν αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή.
Αρκετά χρόνια μετά, το 1952 το γήπεδο του Δικεφάλου ήταν το πρώτο της Θεσσαλονίκης που απέκτησε ηλεκτροφωτισμό και είχε την δυνατότητα να φιλοξενεί και νυκτερινούς αγώνες. Ο ΠΑΟΚ στο Σιντριβάνι πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης το 1937,το 1948 αλλά και τα αντίστοιχα των 1954, 1955, 1956 και 1957.
Από το 1956 πάντως η σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε την απαλλοτρίωση του γηπέδου, για να δημιουργηθεί στη θέση του η Θεολογική Σχολή. Το τελευταίο ματς που έπαιξε ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο γήπεδο ήταν αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό τον Μαϊο του 1959, ενώ από το 1958 είχαν ξεκινήσει οι χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή της Τούμπας.