Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας ήταν λάθος – Τα χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος ξεκάθαρος λόγος για χρήση πυρηνικών όπλων

Κοινοποίηση:
e4fed8da8aaf609edfc75f091af2a40b_XL

Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας ήταν απερίσκεπτο, πρέπει να αλλάξει στην πράξη, δήλωσε ο Sergey Karaganov, επιστημονικός διευθυντής της Σχολής Παγκόσμιας Οικονομίας και Παγκόσμιας Πολιτικής στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών του Εθνικού Ερευνητικού Πανεπιστημίου.

«Περιμέναμε πάρα πολύ, είχαμε ένα απερίσκεπτο, απρόσεκτο πυρηνικό δόγμα, πρέπει να το αλλάξουμε στην πράξη, είναι απολύτως σαφές ότι οι επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, στους πολίτες μας, στα στρατιωτικά μας οπλοστάσια, στις ένοπλες δυνάμεις μας πρέπει να είναι ξεκάθαρα λόγος χρήσης πυρηνικών όπλων.
«Τώρα κινηθήκαμε προς αυτή τη σωστή κατεύθυνση με τεράστια καθυστέρηση, γιατί μπήκαμε σε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση χωρίς να ενεργοποιήσουμε τον πιο σημαντικό μας πόρο – τα πυρηνικά πράξαμε απρόσεκτα και επιστρέφουμε στην κοινή λογική», είπε ο Sergey Karaganov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν αφορά μόνο τη σύγκρουση με τη Δύση στην Ουκρανία.
«Τώρα ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια οξεία περίοδο μακροχρόνιων κρίσεων και πολέμων που συνδέονται με την αναδιάρθρωση του παγκόσμιου συστήματος…
Εάν αυτό το εργαλείο δεν λειτουργήσει, τότε είμαστε καταδικασμένοι σε μια σειρά πολέμων και μετά σε έναν μεγάλο πόλεμο», τόνισε ο
Sergey Karaganov.

Νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2023, ο Karaganov, στο άρθρο του για το περιοδικό «Russia in Global Affairs», δήλωσε ότι το όριο για τη χρήση πυρηνικών όπλων «αυξήθηκε απερίσκεπτα» στο ρωσικό δόγμα.
Κατά την εκτίμησή του, η επιθετικότητα των δυτικών ελίτ αυξάνεται και δεν βλέπει άλλο τρόπο να τους αφυπνίσει την αίσθηση της αυτοσυντήρησής τους εκτός από την ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής.
Ο Sergey Karaganov συντόνισε επίσης την ολομέλεια του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης τον Ιούνιο του 2024 με τη συμμετοχή του Ρώσου Προέδρου Putin…
Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας, έθεσε επανειλημμένα το θέμα της χρήσης πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας και της Δύσης.

Για παράδειγμα, είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα μπορούσε να τερματιστεί χωρίς «την επιτάχυνση της κίνησης κατά μήκος της κλίμακας της πυρηνικής κλιμάκωσης» και ότι αυτό θα βοηθούσε «να σωθεί μεγάλος αριθμός ζωών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: