«Η Μεγάλη Επαναφορά έχει να κάνει με τη διατήρηση και την ενδυνάμωση ενός συστήματος πολυεθνικών εταιρειών και την ιδιωτικοποίηση της ανθρώπινης ζωής». — Βαντάνα Σίβα
Η Μεγάλη Επαναφορά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) περιλαμβάνει ένα σχέδιο για τον μετασχηματισμό των παγκόσμιων βιομηχανιών τροφίμων και γεωργίας όπως επίσης και της ανθρώπινης διατροφής. Οι αρχιτέκτονες του σχεδίου ισχυρίζονται ότι θα μειώσει την έλλειψη τροφίμων, την πείνα και τις ασθένειες, κι ότι θα μετριάσει την κλιματική αλλαγή.
Αλλά μια πιο προσεκτική ματιά στις εταιρείες και τα πνευματικά κέντρα με τα οποία συνεργάζεται το WEF για να εγκαινιάσει αυτόν τον παγκόσμιο μετασχηματισμό υποδηλώνει ότι το πραγματικό κίνητρο είναι ο αυστηρότερος εταιρικός έλεγχος στο σύστημα τροφίμων μέσω τεχνολογικών λύσεων.
Η Vandana Shiva, περιβαλλοντολόγος, υπέρμαχος της διατροφικής κυριαρχίας και συγγραφέας, δήλωσε στον Defender, «Η Μεγάλη Επανεκκίνηση αφορά τους πολυεθνικούς εταιρικούς φορείς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που ελέγχουν όσα περισσότερα στοιχεία της πλανητικής ζωής μπορούν. Από τα ψηφιακά δεδομένα που παράγουν οι άνθρωποι μέχρι κάθε μπουκιά τροφής που τρώμε».
Το WEF αυτοχαρακτηρίζεται ως «η παγκόσμια πλατφόρμα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» που δημιουργεί συνεργασίες μεταξύ εταιρειών, πολιτικών, διανοουμένων, επιστημόνων και άλλων ηγετών της κοινωνίας για «καθορισμό, συζήτηση και προώθηση βασικών θεμάτων στην παγκόσμια ατζέντα».
Σύμφωνα με τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του WEF, Klaus Schwab, το φόρουμ καθοδηγείται από τον στόχο της τοποθέτησης «των ιδιωτικών εταιρειών ως διαχειριστές της κοινωνίας» για την «αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων».
Τον Ιούλιο του 2020, ο Schwab δημοσίευσε ένα βιβλίο 195 σελίδων, « COVID-19: The Great Reset », στο οποίο κάλεσε τους ηγέτες και τους υπευθύνους λήψης αποφάσεων “να κάνουν καλή χρήση της πανδημίας μην αφήνοντας την κρίση να πάει χαμένη”.
Το περιοδικό TIME (ο ιδιοκτήτης του οποίου ο Marc Benioff είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του WEF) συνεργάστηκε πρόσφατα με το WEF για να καλύψει το The Great Reset και να δώσει μια ματιά στο πώς η πανδημία COVID-19 παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε.
Η Μεγάλη Επαναφορά προορίζεται να είναι περιεκτική. Οι οργανισμοί-εταίροι της περιλαμβάνουν τους μεγαλύτερους παίκτες στη συλλογή δεδομένων, τις τηλεπικοινωνίες, την κατασκευή όπλων, τα οικονομικά, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τη βιοτεχνολογία και τη βιομηχανία τροφίμων.
Τα σχέδια του WEF για την «επανεκκίνηση» των τροφίμων και της γεωργίας περιλαμβάνουν έργα και στρατηγικές συνεργασίες που ευνοούν τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς , τις εργαστηριακές πρωτεΐνες και τα φαρμακευτικά προϊόντα και τις βιομηχανικές χημικές ουσίες ως βιώσιμες λύσεις σε θέματα τροφίμων και υγείας.
Για παράδειγμα, το WEF έχει προωθήσει και συνεργαστεί με έναν οργανισμό που ονομάζεται EAT Forum. Το EAT Forum αυτοχαρακτηρίζεται ως «το Νταβός για το φαγητό» που σχεδιάζει να «προσθέσει αξία στις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία» και «να καθορίσει την πολιτική ατζέντα».
Η EAT συνιδρύθηκε από την Wellcome Trust , έναν οργανισμό που ιδρύθηκε με κεφάλαια της GlaxoSmithKline και ο οποίος εξακολουθεί να έχει στρατηγικές συνεργασίες με τη φαρμακοβιομηχανία. Η EAT συνεργάζεται με σχεδόν 40 κυβερνήσεις στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Αυστραλία. Ο οργανισμός βοηθά επίσης το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά ( UNICEF ) στη «δημιουργία νέων διατροφικών οδηγιών» και πρωτοβουλιών βιώσιμης ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον Federic Leroy, καθηγητή επιστήμης τροφίμων και βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, το δίκτυο EAT αλληλεπιδρά στενά με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνητού κρέατος, συμπεριλαμβανομένης της Impossible Foods και άλλων εταιρειών βιοτεχνολογίας, που στοχεύουν στην αντικατάσταση των υγιεινών θρεπτικών τροφίμων με γενετικά τροποποιημένες εργαστηριακές συνθέσεις.
«Το χαρακτηρίζουν ως υγιές και βιώσιμο, κάτι που φυσικά δεν είναι ούτε ένα από τα δύο», είπε ο Leroy στο The Defender.
Το Impossible Foods συγχρηματοδοτήθηκε αρχικά από την Google, τον Jeff Bezos και τον Bill Gates . Πρόσφατα εργαστηριακά αποτελέσματα έδειξαν ότι το τεχνητό κρέας της εταιρείας περιείχε επίπεδα γλυφοσάτης 11 φορές υψηλότερα από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της.
Η μεγαλύτερη πρωτοβουλία της EAT ονομάζεται FReSH , την οποία ο οργανισμός περιγράφει ως μια προσπάθεια να ηγηθεί του μετασχηματισμού του συστήματος των τροφίμων. Στους εταίρους του έργου περιλαμβάνονται η Bayer, η Cargill, η Syngenta, η Unilever ακόμη και ο τεχνολογικός γίγαντας Google.
«Εταιρείες όπως η Unilever και η Bayer και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες δραστηριοποιούνται ήδη στην χημική επεξεργασία — έτσι πολλές από αυτές τις εταιρείες είναι σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθούν από αυτή τη νέα επιχείρηση τροφίμων που περιστρέφεται γύρω από την επεξεργασία χημικών και εκχυλισμάτων που απαιτούνται για την παραγωγή αυτών των εργαστηριακών τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε ο Leroy.
Στο βιβλίο του Schwab, αναφέρεται πώς η βιοτεχνολογία και τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα πρέπει να γίνουν κεντρικός πυλώνας για την επιδιόρθωση παγκόσμιων ζητημάτων σπανιότητας τροφίμων, ζητήματα που έχει αποκαλύψει και επιδεινώσει ο COVID .
Γράφει «η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια θα επιτευχθεί μόνο εάν οι κανονισμοί για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα προσαρμοστούν ώστε να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, ότι η επεξεργασία γονιδίων προσφέρει μια ακριβή, αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο βελτίωσης των καλλιεργειών».
Η Σίβα διαφωνεί. Είπε στο The Defender ότι «το WEF αντιπροσωπεύει την ψεύτικη επιστήμη» και «το ότι ο κ. Schwab προωθεί αυτές τις τεχνολογίες ως λύσεις αποδεικνύοντας ότι το The Great Reset έχει να κάνει με τη διατήρηση και την ενδυνάμωση ενός συστήματος πολυεθνικών εταιρειών και την ιδιωτικοποίηση της ανθρώπινης ζωής».
Η EAT ανέπτυξε αυτό που αναφέρεται ως «η δίαιτα για την υγεία του πλανήτη », την οποία το WEF υπερασπίζεται ως τη «βιώσιμη διατροφική λύση του μέλλοντος». Αλλά σύμφωνα με τον Leroy, είναι μια δίαιτα που υποτίθεται ότι αντικαθιστά οτιδήποτε άλλο. «Η δίαιτα στοχεύει να μειώσει την πρόσληψη κρέατος και γαλακτοκομικών από τον παγκόσμιο πληθυσμό έως και 90% σε ορισμένες περιπτώσεις και να την αντικαταστήσει με εργαστηριακά τρόφιμα, δημητριακά και λάδι», είπε.
Η Shiva εξήγησε περαιτέρω, «η δίαιτα που προτείνει η EAT δεν αφορά καθόλου τη διατροφή, αφορά μεγάλες επιχειρήσεις και έχει να κάνει με την εταιρική εξαγορά του συστήματος τροφίμων».
Σύμφωνα με τις αναφορές της EAT , οι μεγάλες προσαρμογές που θέλουν να κάνουν ο οργανισμός και οι εταιρικοί συνεργάτες του στο σύστημα διατροφής είναι «απίθανο να είναι επιτυχείς αν αφεθούν στο άτομο» και οι αλλαγές που θέλουν να επιβάλουν στις κοινωνικές διατροφικές συνήθειες και τα τρόφιμα “απαιτούν αναδιάρθρωση σε συστημικό επίπεδο με σκληρές πολιτικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν νόμους, δημοσιονομικά μέτρα, επιδοτήσεις και κυρώσεις, αναδιάρθρωση του εμπορίου και άλλα οικονομικά και διαρθρωτικά μέτρα”.
Αλλά η Shiva είπε ότι αυτή είναι η λάθος προσέγγιση, επειδή «η επιστήμη» δείχνει ότι οι δίαιτες πρέπει να επικεντρώνονται γύρω από την περιφερειακή και γεωγραφική βιοποικιλότητα. Εξήγησε ότι «η ενιαία παγκόσμια διατροφή της EAT θα παραχθεί με δυτική τεχνολογία και γεωργικά χημικά. Ο εξαναγκασμός αυτού σε κυρίαρχα έθνη μέσω πολυεθνικών λόμπι είναι αυτό που αποκαλώ ιμπεριαλισμό τροφίμων».
childrenshealthdefense.org
Σατανικά σχέδια τής Νέας Τάξης Πραγμάτων.Οί «φιλάνθρωποι» Εβραίοι Κάρλ Σβάμπ,Μπίλ Γκέιτς καί άλλοι φιλάνθρωποι Εβραίοι θέλουν νά αντικαταστήσουν τά παραδοσιακά τρόφιμα τής ανθρωπότητας μέ τεχνικά τρόφιμα από χημικά εγαστήρια,όπως τό τεχνητό κρέας,η όπως τό τεχνητό τυρί πού κατασκευάζεται χωρίς γάλα γιά τίς παγωμένες πίτσες.Αλλα τεχνιτά τρόφιμα ό κιμάς από κυτταροκαλλιέργειες,η οί φυτικές κοτολέτες δήθεν γιά προστασία περιβάλλοντος μέ τήν αποφυγή μαζικής κτηνοτροφίας.Ο πραγματικός λόγος είναι ή μείωση τού πληθυσμού,παλιό όραμα τών Εβραίων.
Γιάννης Λάκων