Το τιγρόψαρο Γολιάθ έχει το μήκος ανθρώπου και είναι βγαλμένο σαν από ταινία τρόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
goliath

Αν οι ιστορίες μυθικών πλασμάτων που ζουν στο βυθό των ποταμών σας συναρπάζουν, τότε δεν έχετε παρά να συστηθείτε με ένα από τα «χειρότερα» ψάρια του κόσμου.

Πρόκειται για ένα από τα τρομακτικότερα -αν όχι το τρομακτικότερο- ψάρι του γλυκού νερού σε ολόκληρο τον πλανήτη και μόνο το άκουσμα της ονομασίας του είναι αρκετό για να δημιουργήσει εξαιρετικά δυσάρεστους συνειρμούς.

Το ψάρι – τίγρης Γολιάθ (επιστημονική ονομασία: Hydrocynus goliath) αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των κατοίκων της λεκάνης του ποταμού Κονγκό στην κεντρική Αφρική, καθώς πολλές φορές οι συναντήσεις του Γολιάθ με ανθρώπους αποδεικνύονται εξαιρετικά οδυνηρές, με πολλές επιθέσεις να έχουν καταγραφεί τόσο στον ποταμό Κονγκό όσο και στους δεκάδες παραποτάμους του, όπου ζει το ψάρι – τίγρης.

Το μέγεθος του Γολιάθ μπορεί να φτάσει αυτό ενός ενήλικου άντρα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το βάρος του μπορεί να ξεπεράσει μέχρι και τα 50 κιλά, γεγονός που το καθιστά ως ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια του γλυκού νερού.

 

Το χαρακτηριστικό, όμως, που προκαλεί εφιάλτες δεν είναι το μέγεθός του αλλά τα τρομακτικά δόντια του, που θυμίζουν… πριόνια και είναι ικανά να ξεσκίσουν την σάρκα όποιου άτυχου βρεθεί στο διάβα του.

Η ύπαρξη του τιγρόψαρου Γολιάθ στα νερά του ποταμού Κονγκό έχει αποτελέσει αφορμή για την εξάπλωση πολλών τοπικών θρύλων στην περιοχή, με τους ιθαγενείς κατοίκους να υποστηρίζουν ότι πολλές φορές τα ψάρια καταλαμβάνονται από «πνεύματα», τα οποία τα οδηγούν σε επιθέσεις σε ψαράδες.

Πάντως, παρά την φήμη που το συνοδεύει, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο θανατηφόρο κρούσμα επίθεσης σε άνθρωπο, ωστόσο τα περιστατικά σοβαρών τραυματισμών από τα δόντια του είναι αρκετά συνηθισμένα στην περιοχή.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το τιγρόψαρο Γολιάθ έχει «πρωταγωνιστήσει» σε επεισόδιο σειράς ντοκιμαντέρ με θέμα τα τρομακτικότερα πλάσματα του γλυκού νερού, στο οποίο γίνεται πασιφανές ότι κανείς δεν θα ήθελε να το συναντήσει στο βυθό των ποταμών και των λιμών όπου συνηθίζει να παραμονεύει για τη λεία του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: