Το τρόφιμο που κάνει τον καρκίνο πολύ πιο επικίνδυνο – Μεγάλη προσοχή!

Κοινοποίηση:
efdc2cd839bc14bd0b96fc68aed1b885_XL

Προσοχή με αυτό το τρόφιμο! Ο αυστηρός έλεγχος του σακχάρου αποτελεί βασικό παράγοντα στη βελτίωση της πρόγνωσης του καρκίνου, με τους ασθενείς που αποφεύγουν τη ζάχαρη να παρουσιάζουν – σε μελέτες – πάνω από το διπλάσιο ποσοστό επιβίωσης. Επιπλέον, υπάρχουν και κάποιες ακόμα τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά που έχουν όντως αποδειχθεί επιστημονικά, ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το χρόνια αυξημένο σάκχαρο αυξάνει τον κίνδυνο επικίνδυνων για τη ζωή επιπλοκών, συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου και μειώνει τον χρόνο επιβίωσης στους καρκινοπαθείς πρώτου σταδίου. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο αυστηρός έλεγχος του σακχάρου αποτελεί βασικό παράγοντα στη βελτίωση της πρόγνωσης. Μια μεγάλη μελέτη σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης των καρκινοπαθών έγινε από τη δρα Κόλιν Ούμπερ και τους συνεργάτες της στην Κλινική Καρκίνου «Η φύση λειτουργεί καλύτερα», μια φυσικοπαθητική κλινική καρκίνου των ΗΠΑ.

Η επταετής αυτή μελέτη αφορούσε 317 καρκινοπαθείς και τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο Cancer Strategies Journal την άνοιξη του 2014. Η κλινική σύστηνε σε όλους τους καρκινοπαθείς να αποφεύγουν όλες τις γλυκές τροφές και τα γλυκά ροφήματα. Ανεξάρτητα από το είδος ή το στάδιο του καρκίνου, η μελέτη έδειξε ότι οι καρκινοπαθείς που απέφευγαν τη ζάχαρη είχαν πάνω από το διπλάσιο ποσοστό επιβίωσης (90%) συγκριτικά με όσους κατανάλωναν ζάχαρη (36%).

Είναι πολύ σημαντικό οι καρκινοπαθείς να διατηρούν υπό αυστηρό έλεγχο τα επίπεδα γλυκόζης. Τόσο τα επίπεδα γλυκόζης νηστείας (μέτρηση του σακχάρου το πρωί πριν από το φαγητό) όσο και η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HBAIC, ένας μακροχρόνιος δείκτης επιπέδων γλυκόζης) πρέπει να μετριούνται και να παρακολουθούνται συχνά. Η παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης και οι σωστές αλλαγές στη διατροφή για τον καλό έλεγχο του σακχάρου είναι βασικά βήματα για την πρόληψη του καρκίνου και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων κάθε επιλεγμένης θεραπείας καρκίνου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: