Το τυρί που βελτιώνει το σάκχαρο και ενισχύει το έντερο, τα οστά και τα δόντια

Κοινοποίηση:
σψσαψσαααα

Το τυρί έχει συνδεθεί με την υψηλή χοληστερόλη και την υψηλή αρτηριακή πίεση όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο, σύμφωνα με διαιτολόγους και γιατρούς, υπάρχει ένα υπέροχο κρεμώδες τυρί με απίθανα οφέλη για την υγεία.

Το τυρί περιέχει επίσης ασβέστιο, πρωτεΐνες, βιταμίνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι όταν επιλέγετε επιλογές υψηλής ποιότητας και χαμηλών λιπαρών και το τρώτε με μέτρο, τα οφέλη του τυριού μπορεί συχνά να αντισταθμίζουν τους κινδύνους.

Το κρεμώδες τυρί με τις χαμηλές θερμίδες και τα πολλά οφέλη

Όλα αυτά ισχύουν ιδιαίτερα στην περίπτωση του τυριού κότατζ, ένα είδος που είναι χαμηλό σε θερμίδες, υδατάνθρακες και κορεσμένα λιπαρά, αλλά υψηλό σε πρωτεΐνες. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν μερικοί βασικοί τρόποι με τους οποίους το συγκεκριμένο τυρί μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας όταν το κάνετε μέρος της κανονικής διατροφής σας.

Μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας

Σύμφωνα με τον Angel Luk, διαιτολόγο και συνιδρυτή του FoodMysteries.com, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της κατανάλωσης τυριού κότατζ είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε δυνατούς μύες.

«Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ένα μακροθρεπτικό συστατικό που πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετά. Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου 0,8 έως 1,0 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Σε γενικές γραμμές, η περιεκτικότητα του πρωινού σε πρωτεΐνες συνήθως λείπει και εκεί είναι όπου το τυρί κότατζ μπορεί να ξεχωρίσει», σημειώνει η Luk.

Βελτιώνει τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα

Το τυρί κότατζ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου, κάτι που μπορεί να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην ευρύτερη υγεία σας.

Είναι καλό για την υγεία του εντέρου

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα του τυριού κότατζ είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην εισαγωγή προβιοτικών για το έντερο στο πεπτικό σας σύστημα.

«Το τυρί κότατζ είναι εξαιρετικό για την υγεία του εντέρου επειδή περιέχει ευεργετικά βακτήρια όπως ο γαλακτοβάκιλλος, που συμβάλλει στην προώθηση ενός βέλτιστου μικροβιώματος του εντέρου», εξηγεί ο John Hong Kim, νοσηλευτής αθλητικής ιατρικής και προπονητής υγείας.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο TikTok, υποστήριξε πως το τυρί κότατζ είναι εύκολο να χωνευτεί λόγω της φυσικής διαδικασίας καλλιέργειας. «Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, ίσως μπορείτε να αφομοιώσετε το τυρί κότατζ λίγο καλύτερα», σημειώνει.

Υποστηρίζει υγιή οστά και δόντια

Τα οστά και τα δόντια μας απαιτούν επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D για να παραμείνουν υγιείς. Εάν επιλέξετε τυρί κότατζ που είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, μπορείτε να πάρετε και τα τέσσερα από αυτά τα κρίσιμα θρεπτικά συστατικά.

«Σε ένα φλιτζάνι τυρί κότατζ 2%, υπάρχουν 24 γραμμάρια πρωτεΐνης, 227 mg ασβεστίου και 326 mg φωσφόρου και μηδενική βιταμίνη D (εκτός εάν είναι ενισχυμένη με βιταμίνη D)», σημειώνει η Luk.

Είναι γεμάτο αμινοξέα

Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, το τυρί κότατζ είναι επίσης πλούσιο σε αμινοξέα, τα οποία χρησιμοποιεί το σώμα σας για να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα σημαντικών λειτουργιών.

Αυτά περιλαμβάνουν τη διάσπαση των τροφίμων, την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση του ιστού του σώματος, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την προώθηση της υγιούς πέψης, την παραγωγή ορμονών και χημικών ουσιών του εγκεφάλου και πολλά άλλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: