Το χωριό «φάντασμα» της Ελλάδας που τα κτήρια έχουν μεγαλύτερη κλίση από τον πύργο της Πίζας! (φωτο&βιντεο)

Κοινοποίηση:
ΧΩΡΙΟ1

Στο χωριό Ροπωτό των Τρικάλων νομίζεις ότι αυτό που βλέπεις είναι ψευδαίσθηση.

Οι εξερευνητές Bob Thissen και Frederik Sempels που επισκέφτηκαν το χωριό «φάντασμα» της Ελλάδας, το Ροπωτό στα Τρίκαλα και προειδοποίησαν: «Αυτό που βλέπετε δεν είναι ψευδαίσθηση». Πράγματι… γέρνουν, πράγματα υπάρχει κλίση στα κτίρια και δεν είναι κάποιο εφέ ή κάποιο παιχνίδι της κάμερας.

ΧΩΡΙΟ 2

Οι Thissen και Sempels επισκέπτονται μια εκκλησία στο ελληνικό χωριό, η οποία έχει κλίση κατά 17μοίρες. Για να καταλάβετε ο διάσημος πύργος της Πίζας στην Ιταλία, με τον οποίο «παίζουν» πολλοί στις φωτογραφίες τους κάνοντας ότι τον στηρίζουν ή τον σπρώχνουν για να έρθει στα ίσα του, έχει κλίση 3.97 μοίρες.

Το χωριό των Τρικάλων, που είναι χτισμένο στις πλαγιές της Καραβούλας (1862 μ.) και σε υψόμετρο 750 μ., έχει σχεδόν ερημώσει, καθώς το 2012 εγκαταλείφθηκε από τους περισσότερους λόγω της καθίζησης, για την οποία οφείλεται η κλίση στα κτίρια. Αρκετά σπίτια καταστράφηκαν, κάποια κόπηκαν στη μέση, αλλά όσα έμειναν όρθια κύλησαν χωρίς να καταστραφούν και στέκονται ακόμη και σήμερα γερμένα στην πλαγιά.

Το γεωλογικό φαινόμενο της καθίζησης στο Ροπωτό ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια και μέχρι σήμερα βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Κάποτε ζούσαν 300 οικογένειες, αλλά πλέον έχουν μείνει λιγοστοί, που προσπαθούν να ζήσουν με όσες το δυνατόν καλύτερες συνθήκες.

0.25x
0.5x
normal
1.5x
2x

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Φοβερό αυτό που έγινε. Δεν έγινε καταγραφή των ζημιών. Ο άνθρωπος είπε ότι μετά την καθίζηση των σπιτιών τους υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στους σταύλους με τα ζώα. Η πολιτεία άφαντη.
    Πέτρινη εκκλησία, πέτρινο σχολείο, πολύ ωραίο χωριό. Όπως είπε ο άνθρωπος υπήρχε τρόπος να σωθεί αλλά οι ιθύνοντες ενδιαφέρονται μόνο για τη μάσα.

Comments are closed.