Νομίζεις ότι τρώγοντας μόνο ψωμί ολικής άλεσης ή χωρίς γλουτένη κάνεις καλό στον οργανισμό σου; Από ότι φαίνεται, μάλλον άλλο είναι το μοναδικό ψωμί που πρέπει να μπαίνει σπίτι μας ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει Αμερικανός καρδιοχειρουργός.
Ο Dr. Steven Gundry συμβουλεύει να μένουμε μακριά από τις «λεκτίνες» ή αλλιώς τοξικές, φυτικές πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σιτάρι, αλλά και σε προϊόντα χωρίς γλουτένη. Όπως λέει ο ίδιος, όταν καταναλώνουμε λεκτίνες, «προκαλούν ένα είδος χημικού πολέμου στο σώμα μας», που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις οι οποίες οδηγούν σε αύξηση του βάρους και σε προβλήματα υγείας.
Και τότε τι θα τρώμε; Σύμφωνα με τον Dr. Steven Gundry λοιπόν, το μόνο ψωμί που μπορούμε να τρώμε είναι αυτό το οποίο φτιάχνεται με αλεύρι αμυγδάλου, σπόρων και καρύδας και δεν περιέχει καθόλου σιτηρά, ταιριάζοντας απόλυτα σε μία διατροφή χωρίς λεκτίνη. Σύμφωνα με καρδιοχειρουργό το ψωμί τους είναι πιο υγιεινό από τις gluten-free φρατζόλες που ισχυρίζονται ότι είναι υγιεινές αλλά φορτώνουν τους καταναλωτές με επιπλέον υδατάνθρακες και ζάχαρη. Ξεκινήστε να ζυμώνετε λοιπόν…
Δεν έχει καμία σχέση το έτοιμο με το σπιτικο ζυμωτό όποιος φτιάχνει ξέρει γιατί μιλάω μόνο ότι βάζεις υλικά δικά σου λάδι ρίγανη τι να λέμε τώρα