Το ύπουλο παιχνίδι της Google και της Amazon εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων, μέσω της 3C (Connected Commerce Council)

Κοινοποίηση:
3c

Καθώς το Κογκρέσο εξετάζει νομοθεσία που θα μπορούσε να επηρεάσει τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, η Google και η Amazon φέρεται να χρηματοδοτούν έναν οργανισμό λόμπι που λέει ότι εκπροσωπεί μικρές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες λένε ότι δεν γνωρίζουν καν ότι είναι μέλη.

Το Connected Commerce Council, ένας εμπορικός όμιλος που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, αυτοχαρακτηρίζεται στον ιστότοπό του ως «μη κερδοσκοπικός οργανισμός μελών» που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μικρών επιχειρήσεων. Η Google και η Amazon, οι οποίες αναφέρονται ως «συνεργάτες» στον ιστότοπο της 3C, είναι οι μοναδικοί οικονομικοί χορηγοί του οργανισμού, δήλωσε στο CNBC ένας εκπρόσωπος της 3C.

Σε μια δήλωση στο CNET, η 3C δεν σχολίασε τη λίστα των μικρών επιχειρήσεων που λέει ότι εκπροσωπεί, αλλά είπε ότι οι προσπάθειές της βοηθούν καταστήματα που δεν έχουν το χρόνο ή τους πόρους να συμμετάσχουν σε συζητήσεις δημόσιας πολιτικής και ότι χωρίς την 3C, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν θα κατανοούσαν τον αντίκτυπο που έχει η νομοθεσία.

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είπαν στο CNBC ότι δεν γνώριζαν ότι οι εταιρείες τους είχαν συμπεριληφθεί ως μέλη της 3C. Η πρακτική των μεγαλύτερων πολυεθνικών που χρησιμοποιούν το πρόσχημα μικρότερων επιχειρήσεων και ομάδων για να κερδίσουν την εύνοια στην Ουάσιγκτον είναι γνωστή ως “Astroturfing”.

“Ενθαρρύνουμε τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που τις εκπροσωπούν να ζητήσουν από το Κογκρέσο να εξετάσει τις ακούσιες συνέπειες αυτών των νομοσχεδίων για τις μικρές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google, José Castañeda.

Η Amazon δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Η προσπάθεια του λόμπι έρχεται καθώς η Big Tech προσπαθεί να διαμορφώσει την κοινή γνώμη. Η νομοθεσία έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει τον ανταγωνισμό και θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο η Big Tech αλληλεπιδρά και ανταγωνίζεται τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Ένας προτεινόμενος νόμος θα εμπόδιζε την Amazon να ευνοεί τα δικά της προϊόντα έναντι τρίτων συνεργατών ή την Google να κατατάσσει τις δικές της εφαρμογές υψηλότερα από παρόμοιες που κατασκευάζονται από άλλες εταιρείες.

Η 3C υποστηρίζει ότι εάν εφαρμοστεί η νομοθεσία κατά της Big Tech, θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο συνεργασίας των μικρών επιχειρήσεων με εταιρείες όπως η Google και η Amazon και τα δωρεάν εργαλεία που παρέχουν αυτές οι εταιρείες.

Αν και ορισμένες από τις μικρές επιχειρήσεις με τις οποίες μίλησε το CNBC δεν είχαν ιδέα ότι είχαν καταχωριστεί στην λίστα 3C, ορισμένες συμφώνησαν με τα μηνύματα του οργανισμού.

Το Facebook συμπεριλήφθηκε ως συνεργάτης το 2020, αλλά δεν είναι προς το παρόν. Η εταιρεία δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: