Το 1996 η εταιρεία που έχει γνωστή εξαιτίας του εμβολίου τεχνολογίας mRNA για τον κορωνοϊό η Pfizer είχε εμπλακεί σε ένα πειραματικό φάρμακο κατά της μηνιγγίτιδας στην Αφρική. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου καλά και χειρότερα για τα παιδιά που το έλαβαν.
Από τα 100 περίπου παιδιά στη Νιγηρία που έλαβαν το πειραματικό φάρμακο τα έντεκα πέθαναν από τη λήψη του φαρμάκου της Pfizer και δεκάδες άλλα έμειναν με μόνιμα προβλήματα, αφού έλαβαν το φάρμακο Trovan.
Το 2011 όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian η εταιρεία αποζημίωσε τέσσερις από τις οικογένειες των θυμάτων με 175.000$ μετά από ένα μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα.
Και πρόστιμο «μαμούθ»
For a virus that presents “few to no symptoms” for the majority, “U.S. Orders Up to 600 Million Doses of #Pfizer, BioNTech Covid #Vaccine” (Bloomberg).https://t.co/Qgw5j4Pqiu
So let’s take a look at Pfizer.
— Cory Morningstar (@elleprovocateur) July 22, 2020
Μάλιστα η ίδια εταιρεία το 2009 είχε πληρώσει πρόστιμο 2,3 δισ.$ ύστερα από αγωγή των αμερικανικών ομοσπονδιακών αρχών για ανάρμοστη προώθηση φαρμάκων και δωροδοκία γιατρών.
Η Pfizer είχε αποδεχθεί την ενοχή της για την προώθηση του παυσίπονου Bextra για χρήσης άλλες από αυτές που είχε εγκρίνει ο FDA. Το φάρμακο αποσύρθηκε από την κυκλοφορία το 2004.
From 2009: Pfizer drug breach ends in biggest US crime fine https://t.co/LKNp5wR6gM
— Mattha Busby (@matthabusby) November 24, 2020
defencenet.gr