Το 4D σκάκι του Πούτιν: Η Δύση «χάνει» τον πόλεμο σε τέσσερα μέτωπα

Κοινοποίηση:
Putin-in-a-Building-in-Russia

Αλλάζουν άρδην τα πράγματα

«Η ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας (ξεπερνώντας τις δυτικές οικονομίες) είναι θεαματική και δείχνει ότι οι 15.000 κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση τους έχουν ανατινάξει», δήλωσε πρόσφατα στο Sputnik ο Βρετανός ακαδημαϊκός και συγγραφέας Rodney Atkinson!

«Η Δύση χάνει τέσσερις πολέμους: έναν – οικονομικά (στο εμπόριο και το χρέος), ακόμα έναν οικονομικά (αποδολαριοποίηση και διεθνή συστήματα πληρωμών), έναν στρατιωτικά (στην Ουκρανία στο πεδίο της μάχης και σε σύγκριση οπλικών συστημάτων) και έναν τέταρτον γεωπολιτικά με τεράστια απώλεια επιρροής σε όλο τον κόσμο», εξήγησε ο Atkinson.

Ο πολιτικός και οικονομικός σχολιαστής τόνισε ότι η εχθρότητα με την οποία η Δύση συμπεριφέρθηκε στην μετάβαση από μία μονοπολική παγκόσμια τάξη σε μία πολυπολική έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον εαυτό της!

«Τώρα που ο Παγκόσμιος Νότος έγινε μάρτυρας των πρόσφατων γεγονότων και οι BRICS προσφέρουν μια εναλλακτική λύση και οι ΗΠΑ έχουν περιέλθει σε ρεκόρ χρέους και βιομηχανική αδυναμία, είναι πολύ δύσκολο για την Δύση να ανακτήσει την επιρροή της. Μαστιζόμενες από γεωπολιτική άγνοια, οικονομικά ανεύθυνες πολιτικές και αδύναμη ηγεσία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μπορεί να μην επιβιώσουν ούτε καν ως ένας από τους πόλους του πολυπολικού κόσμου», είπε ο Atkinson.

Ο Άτκινσον τόνισε την τρέλα της λογικής της Δύσης να επιβάλλει κυρώσεις σε μια χώρα στο μέγεθος της Ρωσίας με την αφθονία τροφίμων, ορυκτών και ενεργειακών πόρων. Το χειρότερο (για τη Δύση) είναι ότι η Μόσχα ακολουθεί μια πορεία προς την ανεξαρτησία την οποία μπορούν να μιμηθούν και άλλα έθνη. «Η υποκατάσταση των εισαγωγών από την Ρωσία και η απροθυμία των δυτικών εταιρειών να εγκαταλείψουν την Ρωσία (1.600 διεθνείς εταιρείες έχουν εγκαταλείψει την Ρωσία από το 2022, αλλά έχουν απομείνει περισσότερες από 2.100) και η χρήση των εθνικών νομισμάτων για το εμπόριο αντί για το δολάριο (π.χ. ρουπία, γιουάν, ρούβλι), όλα δείχνουν στον Παγκόσμιο Νότο ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε ένα δυτικό σύστημα που βασίζεται σε κυρώσεις», είπε ο Άτκινσον.

Όσο η Δύση σφίγγει την λαβή της, τόσο περισσότερα έθνη θα γλιστρούν μέσα από τα χέρια της

Ο κόσμος βρίσκεται σε μια μη αναστρέψιμη πορεία προς την πολυπολικότητα και καμία προσπάθεια από την Δύση, συμπεριλαμβανομένων των βίαιων μέσων, δεν μπορεί να ανατρέψει αυτήν την τάση, λέει ο καθηγητής Alexis Habiyaremye , πολιτικός αναλυτής και ανώτερος ερευνητής στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ, σχολιάζοντας το όραμα του Πούτιν για μια Ρωσία δεσμευμένη να είναι μέρος ενός πολυπολικού κόσμου. «Οι δυτικές χώρες βασίζονται εδώ και πολύ καιρό στην τεχνολογική τους πρόοδο και στην ανωτερότητά τους στην χρήση βίας για να επιβάλλουν την κυριαρχία τους σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Habiyaremye στο Sputnik. «Με την σημαντική τεχνολογική άνοδο που παρατηρείται από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, αλλά κυρίως με την τεχνολογική πολυπλοκότητα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, οι δυτικές χώρες δεν είναι πλέον σε θέση να επιβάλλουν την κυριαρχία τους χωρίς αμφισβήτηση».

Η πολυπολική «νέα παγκόσμια τάξη» που οικοδομείται από τη Ρωσία και άλλες χώρες BRICS, «παρέχοντας εναλλακτικούς πόλους οικονομικής και διπλωματικής ισχύος, σίγουρα θα ωφελήσει χώρες από τον Παγκόσμιο Νότο και θα μειώσει την πίεση του σημερινού ηγεμόνα», είπε ο Habiyaremye.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μεχρι της εκλογες στης ΗΠΑ βλεπω να προσπαθουνε να αποσταθεροποιησουνε το εσωτερικο της ρωσιας για
    αυτο και ο πουτιν εστειλε πολεμικα πλοια στην κουβα.
    Παντως αυτο που λεει ο μπαιντεν και ολοι η φιλοι του στην ευρωπη οτι ο πουτιν θα φτασει μεχρι την πολωνια ειναι μια μπουρδα…ευτυχος που ο τραμπ εινα ειλικρινεις και το ειπε εχουμε συναψει συμφωνιες για να πουλησουμε οπλα,αεροσκαφη στην ευρωπη εκει ειναι το ζουμι της ιστοριας.

Leave a Response