Τράπεζα με τσαμπουκά και απειλές ζητά υπέρογκα ποσά από μητέρα – “Αν δεν λαμβάνονται τα οικονομικά στον κώδικα δεοντολογίας, τότε είναι φούσκα”

Κοινοποίηση:
trapeza

Διαβάστε την καταγγελία που μας έκανε η Μαρία, ούσα μονογονεϊκή οικογένεια για την “περιπέτειά” της με την Εθνική Τράπεζα για δάνειο που είχε λάβει με τον πρώην σύζυγό της.

“Εχω κάνει αίτημα για τον Κώδικα Δεοντολογίας με αριθμό αίτησης 106350, μέσω του gov. Οι οφειλές αφορούν την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (στεγαστικά δάνεια 1ης κατοικίας) και χθες που επικοινώνησαν από την Εθνική Τράπεζα, με ενημέρωσαν ότι το αίτημά μου δεν θα εγκριθεί, γιατί η τράπεζα δεν εξετάζει τα οικονομικά στοιχεία του δανειολήπτη αλλά τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/06/2024 και ώρα 15.05 η οποία και έχει ηχογραφηθεί από την Τράπεζα.

Με θράσος η εκπρόσωπος της τράπεζας με ενημέρωσε ότι τα ενοίκια είναι της τάξης των 800€ και ενοικιάζονται τα ακίνητα. Τους ενημέρωσα ότι προφανώς είναι με “μαύρα χρήματα” γιατί εγώ ως δημόσιος υπάλληλος δεν μπορώ να αποκρύψω κανένα εισόδημα. Κάθε εβδομάδα που επικοινωνούν μαζί μου από την Τράπεζα, δέχομαι απειλές για την μη εξυπηρέτηση των δανείων μου. Τους έχω καταθέσει αποδεικτικά έγγραφα ότι είμαι μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα έφηβα παιδιά και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω σε καμία πρόταση της τράπεζας της τάξης των 470€ ενώ τα εισοδήματά μου είναι 1200€. Καταλαβαίνετε ότι προέχει η επιβίωση των παιδιών μου.

Κάθε μήνα καταβάλλω 120€ (τόσα δύναμαι). Το δάνειο το είχαμε λάβει όσο ήμασταν σε γάμο με οικογενειακό εισόδημα 40.000,00€ και επί 13 χρόνια πληρωνόταν κανονικά οι δόσεις. Από τον Απρίλιο του 2023 που είμαι πλέον μονογονεϊκή οικογένεια μια και ο πρώην σύζυγος αποφάσισε να λύσει τον γάμο και τα ετήσια εισοδήματα μου είναι 14.400€ δεν μπορώ να εξυπηρετώ τη δόση των 980€ και οι προτάσεις της τράπεζας ξεκίνησαν στα 680€ και η τελευταία προσφορά τους ήταν 470€. Το αρχικό δάνειο ήταν 165.000€, το συνολικό ποσό που έχει λάβει η τράπεζα είναι 97.000€ και την τελευταία φορά που μου ζήτησαν να καταθέσω αίτηση για ρύθμιση, μου είχαν προτείνει διαγραφή 35.000€ και δόση 300€. Τελικά η ελεγκτική επιτροπή ενέκρινε 14.000€ διαγραφή και δόση 470€.

Έχω αγανακτήσει γιατί ενώ έκανα αίτημα με τον Κώδικα Δεοντολογίας, η εκπρόσωπος της τράπεζας μου γνωστοποίησε ότι δεν θα εγκριθεί. Και το ερώτημα είναι, αν όντως ισχύει αυτό, η όλη διαδικασία είναι μια “φούσκα” και είναι ένα τυράκι σε κάθε απελπισμένο πολίτη να μην μείνει στο δρόμο. Αν δεν λαμβάνονται υπόψη τα οικονομικά στοιχεία του δανειολήπτη πρόκειται για “απάτη” η όλη διαδικασία.

Δεν είμαι απατεώνισσα, αλλά μια μητέρα που δεν θέλει να μείνει στο δρόμο. Είμαι μια μητέρα που τρέχω μόνη μου να ρυθμίσω τα πάντα σε ένα ξένο μέρος, μια και ο πρώην σύζυγος έδιωξε με τη συμπεριφορά του τα παιδιά μας και πλέον δεν του μιλάνε. Λαμβάνω διατροφή 550€ ενώ τα μηνιαία έξοδα των παιδιών ανέρχονται στα 1200€. 550€ γιατί ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν δηλώνει τα εισοδήματά του και πρέπει να είμαι και ικανοποιημένη με αυτά που δίνει. Ζούμε σε τουριστικό μέρος (Ρόδος) και όλα είναι πολύ ακριβά”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: