Οι λουόμενοι αντιλήφθηκαν τον ηλικιωμένο να κινείται με δυσκολία για να βγει από το νερό και πριν φτάσει στην παραλία να λιποθυμά.
Πολύ γρήγορα, έτρεξαν και τον σήκωσαν από το νερό, βάζοντας τον σε ύπτια θέση στην ακτή και ξεκινώντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠ.Α.).
Στην ίδια παραλία βρίσκονταν δύο γιατροί, αλλά και διασώστης του ΕΚΑΒ οι οποίοι έκαναν στην κυριολεξία τα πάντα για να προσφέρουν πρώτες βοήθειες, παράλληλα με την κλήση ασθενοφόρου.
Δυστυχώς ακόμη και η άφιξη του ασθενοφόρου δεν μπόρεσε να προσφέρει περισσότερα στον άτυχο ηλικιωμένο, που όλα δείχνουν ότι έφυγε από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Γλύφας που ανέλαβε την προανάκριση.
Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που έβγαλε τον άνθρωπο από την θάλασσα στην ακτή. Ο 75χρονος αρχικά είχε τις αισθήσεις του και μάλιστα όταν τον ρώτησα εάν είναι μόνος του στην παραλία μου απάντησε με δυσκολία ότι ήταν με την γυναίκα του. Ήταν εμφανές ότι είχε κάτι σοβαρό και χρειαζόταν άμεσα ιατρική βοήθεια. Αμέσως ζητήσαμε απο τους σερβιτόρους να βρούν κάποιο γιατρό και να φέρουν ασφενοφόρο. Ευτυχώς βρέθηκαν τυχαία 2 λουόμενοι με γνώσεις ιατρικής όπου και έδωσαν προσπάθεια να κρατήσουν στην ζωή των άνθρωπο (μαλάξεις στο στήθος, άνοιγμα της αναπνευστικής οδού, κα). Δυστυχώς η πρώτη βοήθεια (πλήν των λουόμενων) ήρθε μετά από 20-30 λεπτά και ήταν το λιμενικό χωρίς μάλιστα να φέρει μπουκάλα οξυγόνου (την έφεραν μετά απο 10 επιπλέον λεπτά) ή απινιδωτή. Όλοι λοιπόν στην συνέχεια ανέμεναν το ΕΚΑΒ το οποίο και ήρθε τελικά στα 40-50 λεπτά (μαζί με τον απινιδωτή). Εν κατακλείδι, η σημερινή εμπειρία με έβαλε σε σκέψεις αναφορικά με την βοήθεια που έχει κάποιος λουόμενος ακόμα και σε πολυσύχναστες παραλίες σαν την συγκεκριμένη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.