Τραγωδία στη Νιγηρία: Πάνω από 140 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε καθώς πολλοί κάτοικοι των γύρω περιοχών έσπευσαν να πάρουν καύσιμη ύλη από το φορτηγό

Οαριθμός των θυμάτων από την έκρηξη βυτιοφόρου στη βόρεια Νιγηρία ανέρχεται πλέον σε «περισσότερους από 140 νεκρούς», δήλωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Γαλλικό Πρακτορείο νιγηριανές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σε νεότερο προσωρινό απολογισμό της τραγωδίας.

Πρωτύτερος απολογισμός ανέφερε 94 νεκρούς και περίπου 50 τραυματίες.

Όλα ξεκίνησαν θες βράδυ στην πολιτεία Τζιγκάουα στην περιοχή Μάτζια ένα βυτιοφόρο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει σύγκρουση με φορτηγό. Γεγονός που οδήγησε πλήθος κατοίκων της περιοχής να το πλησιάσουν προκειμένου να συλλέξουν καύσιμο που είχε διαρρεύσει στον δρόμο.

Μαζική κηδεία για τα θύματα

Ο Haruna Mairiga, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της πολιτείας Jigawa, ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα ανέρχεται σε 147. Ενενήντα επτά άνθρωποι “έγιναν στάχτη” στον τόπο του δυστυχήματος, δήλωσε στο Associated Press.

Ο Νούρα Αμπντουλάχι, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (NEMA), δήλωσε ότι “περισσότεροι από 140 άνθρωποι” που έχασαν τη ζωή τους κηδεύτηκαν κατά τη διάρκεια μαζικής κηδείας. Προειδοποίησε ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω.

Βίντεο που φαινόταν να προέρχονται από τη σκηνή έδειχναν μια τεράστια πυρκαγιά να εκτείνεται σε ολόκληρη την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ στη σκηνή φαινόταν να υπάρχουν πτώματα. Η φωτιά έκαιγε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

“Τα περισσότερα χωριά γύρω από εκεί, οι κάτοικοι, έσπευσαν στο σημείο για να προσπαθήσουν να μαζέψουν τα καύσιμα – είτε για οικιακούς είτε για εμπορικούς σκοπούς. Και κατά τη διαδικασία, μέσα σε λίγα λεπτά, το βυτιοφόρο εξερράγη σκοτώνοντας δεκάδες από αυτούς εκεί στο σημείο”, είπε, προσθέτοντας ότι οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Nigiria_ekriksi_vitioforo

Ο Νιγηριανός Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε τους γιατρούς να σπεύσουν στα κοντινά κέντρα επειγόντων περιστατικών για να βοηθήσουν με την εισροή ασθενών, ενώ οι Νιγηριανοί νομοθέτες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη Γερουσία.

Σε δήλωσή του την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της Νιγηρίας Κασίμ Σέτιμα ζήτησε να επανεξεταστεί η ασφάλεια και δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στέλνει πόρους για να στηρίξει τους πληγέντες.

Τα θανατηφόρα ατυχήματα με φορτηγά είναι συχνά στους περισσότερους κύριους δρόμους της Νιγηρίας, με τους ειδικούς να αποδίδουν πολλά από αυτά στην απερίσκεπτη οδήγηση, τις κακές οδικές συνθήκες και τα κακοσυντηρημένα οχήματα.

Nigiria_ekriksi_tanker

Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια έκρηξη μετά από σύγκρουση βυτιοφόρου με άλλο φορτηγό στη βόρεια-κεντρική πολιτεία Νίγηρας της Νιγηρίας.

Μόνο το 2020 σημειώθηκαν 1.531 δυστυχήματα με βυτιοφόρα με αποτέλεσμα 535 νεκρούς και 1.142 τραυματίες, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Σώμα Οδικής Ασφάλειας της Νιγηρίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response