Τραμπ: Αίτημα για στρατιωτική προστασία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας

Κοινοποίηση:
trump

Σύμφωνα με αναφορές από τις εφημερίδες New York Times και Washington Post, το επιτελείο του πρώην προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε αίτημα για στρατιωτικό αεροσκάφος και οχήματα, προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλειά του κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της προεκλογικής του εκστρατείας.

 

Το αίτημα αυτό προήλθε μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου. Συνεργάτες του Τραμπ ανέφεραν ότι ενημερώθηκε από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με πιθανές απειλές κατά της ζωής του, οι οποίες φέρονται να σχετίζονται με το Ιράν.

Εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία των υποψηφίων προεδρίας, δήλωσε ότι ο Τραμπ απολαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο προστασίας, αλλά επιβεβαίωσε ότι οι συνεργάτες του ζήτησαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μιλώντας απόψε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, είπε ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας να προστατεύουν τον Τραμπ σαν να ήταν εν ενεργεία πρόεδρος. Εφόσον τα αιτήματά του εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, θα ικανοποιηθούν, διαβεβαίωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα NYT, οι συνεργάτες του Τραμπ είναι σε επαφή με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζεφ Ζίεντς και τον ασκούντα χρέη διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας Ρόναλντ Ρόουι, από τους οποίους ζήτησαν στρατιωτικά μέσα για την προστασία του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα. Είπαν ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει, να επαναπρογραμματίσει ή να ακυρώσει προεκλογικές συγκεντρώσεις λόγω έλλειψης επαρκούς προστασίας, σύμφωνα πάντα με αυτήν την πηγή.

 

Ο Τραμπ ζητάει επίσης να διευρυνθεί η ακτίνα απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τις κατοικίες του και τους χώρους των προεκλογικών συγκεντρώσεών του, καθώς και να τοποθετηθούν αλεξίσφαιρα τζάμια στις εκδηλώσεις του σε αμφίρροπες Πολιτείες, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post που επικαλείται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μη κατονομαζόμενες πηγές.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response