Τραμπ: «Στημένη δίκη, διεφθαρμένος δικαστής»

Κοινοποίηση:
τραμπ

Στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Τραμπ έκανε λόγο για «ντροπιαστική ετυμηγορία σε μια στημένη δίκη με διεφθαρμένο δικαστή».

Η ποινική υπόθεση είναι μία από τις τέσσερις εναντίον του Τραμπ, ο οποίος είναι και πάλι ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπος με ποινή έως και τεσσάρων ετών κάθειρξης, αν και είναι βέβαιο ότι θα ασκήσει έφεση, όπως έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί, διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει για μήνες, ακόμα και χρόνια.

«Η πραγματική ετυμηγορία θα είναι οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου», τόνισε ο Τραμπ βγαίνοντας από το δικαστήριο, χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι τέλους» εξαπολύοντας πυρά κατά της δικαστικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίστηκε άδικα.

Οι ένορκοι συσκέπτονταν επί δύο ημέρες πριν καταλήξουν στην απόφαση τους, για μια υπόθεση που βρίθει περιγραφών για μυστικές συμφωνίες, σκάνδαλα στα ταμπλόιντ περιοδικά και μια συμφωνία στο Οβάλ Γραφείο.

Οι ένορκοι διαπίστωσαν ότι ο Τραμπ είχε πλαστογραφήσει αρχεία για να αποκρύψει τον σκοπό των χρημάτων που δόθηκαν στον άλλοτε συνεργάτη του, τον Μάικλ Κόεν. Τα πλαστά αρχεία συγκάλυπταν τις πληρωμές, εμφανίζοντάς τις ως συνήθη νομικά έξοδα, ενώ στην πραγματικότητα ο Τραμπ αποζημίωσε τον Κοέν για μια συμφωνία ύψους 130.000 δολαρίων με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς ώστε η τελευταία να κρατήσει κρυφή της σεξουαλική επαφή της με τον Τραμπ.

Ο δικαστής που προέδρευσε στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ —ο οποίος κρίθηκε ένοχος χθες Πέμπτη στην ποινική δίκη του για απάτη με σκοπό να συγκαλυφθεί η καταβολή ποσού για την εξαγορά της σιωπής πορνοστάρ, λίγο καιρό πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016— όρισε η ποινή του να τού απαγγελθεί την 11η Ιουλίου, στις 10:00 (τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας), στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: