Μέχρι χθες αργά το βράδυ-ακόμη και στις δύο τα ξημερώματα- χιλιάδες e-mail έφευγαν από ελληνικές εταιρίες και μεγάλες αλυσίδες προς τους καταναλωτές. Διαφήμιζαν την περιώνυμη πλέον «Mαύρη Παρασκευή» της Ελλάδας, η οποία καλά κρατεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια με καλές προσφορές και ουρές έξω από τα μαγαζιά. Ουρές που δεν έχουν σχέση βέβαια με αυτές την Αμερική, αφού αν κάποιος βρεθεί εκεί και πέσει πάνω στην original «Black Friday» το πιθανότερο είναι να πάθει ένα προσωρινό black out. Δεν είναι μόνο οι τρομερές εκπτώσεις σε όλα τα είδη αλλά επειδή είναι τέτοια η ποικιλία που καταλήγει στο να μην μπορεί να αποφασίσει τι επιθυμεί να αγοράσει.
Η εικόνα ωστόσο το πρωί της Παρασκευής σε μεγάλα καταστήματα κυρίως ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στα οποία τα προηγούμενα χρόνια σχηματίζονταν ουρές ήταν φέτος διαφορετική καθώς φαίνεται ότι αρκετοί θα είναι αυτοί που θα επιλέξουν τις ηλεκτρονικές αγορές από τη φυσική παρουσία στο κατάστημα.



Παρόμοια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη με ελάχιστους – σε σχέση με προηγούμενες χρονιές – καταναλωτές να περιμένουν έξω από τα κασταστήματα ώστε να εξασφαλίσουν μια καλή θέση κατά το άνοιγμα τους.
Αντίθετα στα καταστήματα με είδη ένδυσης, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, οι ουρές ήταν μεγαλύτερες καθώς αρκετοί φαίνεται να επέλεξαν περισσότερο αυτές τις κατηγορίες προϊόντων για να ξοδέψουν χρήματα στη φετινή Black Friday.





Επίσης εκτός από την «καταιγίδα» προσφορών, είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβεις τους ειδικά «εκπαιδευμένους» γι’ αυτήν την ημέρα Αμερικανούς. Άνδρες και γυναίκες στήνουν ατέλειωτες ουρές καταναλωτών, που περιμένουν μέχρι και δώδεκα ώρες μέσα στο κρύο έξω από μεγάλες και γνωστές αλυσίδες καταστημάτων από το προηγούμενο βράδυ. Με το που ανοίξουν οι πόρτες μεταμορφώνονται σε αφηνιασμένους πελάτες που εφορμούν μέσα στα καταστήματα συνήθως στις πέντε το πρωί σαν μην υπάρχει αύριο! Πρόκειται για μια εικόνα που θα ήθελαν σίγουρα να αντικρίσουν κάποια στιγμή και οι ελληνικές εμπορικές αλυσίδες, όμως τα μεγέθη και οι τιμολογιακές διαφορές είναι πολύ μεγάλες.
BLACK FRIDAY PUMP-UP SPEECH! Workers at a Best Buy in Philadelphia are getting ready for Black Friday shoppers. Are you ready?! pic.twitter.com/0VIZsiShVD
— ABC30 Fresno (@ABC30) 28 Νοεμβρίου 2019
ΠΑΠΑΡΙΑ black friday ΕΙΝΑΙ,ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΡΙΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ…
Θέλουν και black friday οι κατσίβελοι