Τριγμοί και στα Σκόπια, «άκυρη η ορκωμοσία της Σιλιάνοφσκα»

Κοινοποίηση:
δφδβφ

H Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ορκίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής όχι με το συνταγματικό όνομα της χώρας αλλά με το «Μακεδονία» ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες.

Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης των Σκοπίων, Κρέναρ Λόγκα, έγραψε στο Facebook ότι «η ασέβεια προς το συνταγματικό όνομα του κράτους καθιστά άκυρο τον όρκο της Σιλιάνοφσκα», πυροδοτώντας εξελίξεις.

«Πρέπει είτε να επαναληφθεί η διαδικασία είτε τη θέση του προέδρου της χώρας να αναλάβει προσωρινά ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Γιόβαν Μίτρεσκι», πρόσθεσε ο Λόγκα.

Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στα Σκόπια, το DUI του Αλί Αχμέτι, εκτίμησε πως η νέα πρόεδρος της χώρας Σιλιάνοφσκα κατά την ορκωμοσία της παραβίασε το Σύνταγμα και δημιούργησε κρίση στις σχέσεις της χώρας με την Ελλάδα.

«Λυπούμαστε για την ομιλία της Σιλιάνοφσκα. Με την πρώτη της κι όλας φράση παραβίασε το Σύνταγμα, μην αναφέροντας τη λέξη Δημοκρατία, ούτε την ονομασία Δημοκρατία της “Βόρειας Μακεδονίας”, με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο.

Με την πρώτη της φράση προκάλεσε ήδη κρίση μεταξύ της Δημοκρατίας της “Βόρειας Μακεδονίας” και της Ελλάδας» δήλωσε ο Άρμπερ Αντέμι, βουλευτής του DUI.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. DUI ξεDUI η σκοπιμοτητα ειναι φανερη κ η ελλαδα η «πολιτισμενη» μπαζει απο παντου ξεπουλημα, ελληνικη προδοσια, εσωτερικη πλεμπα….κ δοξα το Θεο απο τον κληρο της…

Comments are closed.